Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Ραβανί Νο.09 (παλιά αυθεντική συνταγή)
Ραβανί Νο.09 (παλιά αυθεντική συνταγή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 19/02/11

Αγρινιώτικη, πολύ παλιά αυθεντική συνταγή!!! Της πεθεράς μου, όπως την βρήκα...

Υλικά

Η συνταγή είναι αυθεντική και πολύ παλαιά.. Ως μονάδα βάρους τότε ήταν η οκά η οποία αντιστοιχούσε με 1144 γραμμάρια. Κάθε Οκά έχει 400 δράμια.

  • 120 δράμια λάδι ελιάς
  • 1 οκά νερό (δηλαδή 1144 γραμμάρια)
  • 1  «   ζάχαρη « « « «
  • 250 δράμια σιμιγδάλι ψιλό (Δηλαδή 1144 : 4)
  • 250 δράμια σιμιγδάλι χονδρό (Δηλαδή 1144 : 4)
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 λεμονιού χυμό
  • 1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση
  • Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και λάδι και ζάχαρη και μόλις ξεκινάει να βράζει το νερό ρίχνω και το σιμιγδάλι.
  • Ανακατεύω συνεχώς.. Ταυτόχρονα βάζω και το λεμόνι μαζί με το ξύσμα.
  • Προσθέτω και το βούτυρο, και ανακατεύω.
  • Βάζω σ΄ ένα ταψί καλά λαδωμένο την ζύμη, και με το μαχαίρι κάνω ρόμβους και στολίζω με αμύγδαλα.
  • Φουρνίζω ψήνω και κόβω και ραντίζω με ψιλή ζάχαρη και κανέλα

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 14994
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 26/02/11 )