Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πιροσκί στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 12/02/11
dsc_0957_420

Σιγουρα τα τηγανιτά πιροσκάκια ειναι παρα πολυ νοστιμα αν ομως ψαχνουμε για μια αλλη πιο υγιεινη εκδοχη, αυτη η συνταγη ειναι μια πολυ καλη λυση. Ειναι αυθεντικη ρωσικη ζυμη και γινονται πολυ αφρατα.

Υλικά
  • 250μλ φρεσκο γαλα
  • 50γρ μαργαρινη ή βουτυρο αγελάδος
  • 1μιση φακελακι ξερη μαγια
  • 2 κ.σ ζαχαρη
  • 1 κ.γ αλατι
  • 2 αυγα
  • 650 γρ (περιπου) αλευρι για όλες τις χρησεις.
  • 1 αυγο για γυαλισμα

Για τη γέμιση 

  • λουκάνικα κοκτειλ ή
  • μαγερεμενος κιμας ή
  • γέμιση πατάτας ή
  • τυρι- ζαμπον ή
  • ανθότυρο με γιαουρτι και φέτα
Εκτέλεση
  • Σε μια μεγαλη και ψηλή κατσαρολα ζεσταινουμε το γαλα σε χαμηλη φωτια μαζι με το βουτυρο και το αλατι με τη ζαχαρη μεχρι να λιωσει το βουτυρο(προσεχουμε να μην βρασει)
  • Κατεβαζουμε απο τη φωτια και διαλυμουμε μεσα ανακατευοντας τη μαγια και τα 2 αυγα ελαφρως χτυπημενα με πηρουνι.
  • Σταδιακα προσθετουμε το αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ελαστικη αλλά απαλη ζυμη, που δεν κολλαει στα χερια.
  • Βαζουμε το ζυμαρι στο κεντρο της κατσαρολας πασπαλιζουμε με αλευρι και το σκεπαζουμε με  μια πετσετα
  • Εχουμε προθερμανει το φουρνο για 5 λεπτα στους 100 βαθμους και μετα τον εχουμε σβησει.
  • Βαζουμε μεσα την κατσαρολα και αφηνουμε τη ζυμη μας να φουσκωσει για 1μιση ωρα.
  • Οταν το βγαλουμε θα δουμε οτι θα εχει φουσκωσει και ισως να κολλαει παλι.
dsc_0947_420dsc_0948_420dsc_0949_420
  • Ξαναζυμωνουμε για λιγο προσθετωντας λιγο εξτρα αλευρι μεχρι να μην κολλαει στα χερια (ισως 50 γρ).
  • Αφηνουμε για αλλη μιση ωρα να ξαναφουσκωσει.
  • Κανουμε τη ζυμη μας ενα μπαστουνι και κοβουμε μπαλακια ζυμης περιπου οσο ενα βερυκοκο (τα βαζουμε στην ακρη σκεπασμενα με μια πετσετα)
  • Περνουμε καθε φορα ενα μπαλακι και το πλαταινουμε με το χερι μας.
dsc_0952_420dsc_0953_420dsc_0957_420
  • Κλεινουμε  μεσα ενα λουκανικακι και ζυμωνουμε μεσα στις παλαμες μας ωστε να εχει κυλινδρικο σχημα.
  • Τα βαζουμε σε λαδοκολλα και αλειφουμε με χτυπημενο αυγο.
  • Ψηνουμε στους 180 βαθμους στις αντιστασεις μεχρι να ροδισουν.

Στο πατο του φουρνου βαζουμε ενα ταψακι με λιγο νερο για να μην σκληρηνουν και σκασουν τα πιροσκι μας κατα το ψησιμο. Με αυτον τον τροπο παραμενουν μαλακα και αφρατα!  

 Καλή επιτυχία!

dsc_0963_420


Προσθήκη ως Αγαπημένο (48) | Εμφανίσεις: 65829
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 18-02-2011 06:51
 
Τι αφράτο ζυμαράκι είναι αυτό? Σίγουρα πιο υγιεινό από το τηγανιτό το πιροσκί σου Μαργαρίτα. Με την πρώτη ευκαιρία θα τη δοκιμάσω και θα επανέλθω!! 
Για τη φωτογραφία και την παρουσίαση δεν έχω λόγια
 
voula
2. 18-02-2011 09:25
 
Mάρτζι είσαι όλο πειρασμούς!!! :upset :upset
 
mariaZ
3. 18-02-2011 11:07
 
άριστο :grin :grin εύγε παιδί μου 8) 8)
 
ArXoS
4. 20-02-2011 08:26
 
Α, αυτά τα πιροσκάκια θα είναι το πρότζεκτ της εβδομάδας που έρχεται :grin  
Πόσα κομμάτια περίπου βγαίνουν?
 
Flora
5. 20-02-2011 12:37
 
30 τεμαχια με λουκανικακι πανω κατω φλο μου. 
Χαιρομαι που σας αρεσαν.Ενταξει το τηγανιτο πιροσκι ειναι αλλο πραγμα αλλα και αυτα μας αρεσαν παρααα πολυ.
 
margarita79
6. 20-02-2011 13:25
 
Πολύ καλη ιδέα για να παίρνουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο. 
Mπράβο σου Μαργαρίτα
 
PANELE
7. 20-02-2011 22:23
 
Καλησπέρα πολύ ωραία φαίνονται και ειδικά το ψωμάκι φαίνεται πολύ αφράτο μπράβο σου.
 
annakouki
8. 21-02-2011 10:47
 
μπραβο!! Οποια συνταγη και να εχεις βαλει αμεσως γινετε αγαπημενη. Μπορουμε να βαλουμε φετα ή κασερι;
 
georgi79
9. 21-02-2011 10:51
 
Ναι μπορεις να βαλεις φετα μαζι με ανθοτυρο κσι λιγο γιαουρτι ή κρεμα γαλακτος και οτι μυρωδικο σου αρεσει(ανηθος,ριγανη,θυμαρι κτλ)γινονται πολυ ωραια. 
Γενικα επειδη δεν τηγανιζονται για να χυθει η γεμιση μπορεις να βαλεις οτι θα εβαζες και σε καποιο αλλο πιτακι. 
Μονο που αν τα κανεις με τυρια καλυτερο θα ηταν να τα κλεισεις με ενα πηρουνι ή να τα διπλωσεις και να τα κοψεις με ενα ποτηρι σαν τυροπιτακι για να μη σου χυθει η γεμιση.Σε ευχαριστω για τα καλα λογια!
 
margarita79
10. 24-02-2011 07:57
 
Μπραβο φαινονται εξαιρετικα.Μπορουμε να βαλουμε καταψυξη;
 
boubouki
11. 25-02-2011 00:24
 
φυσικα μπορεις να τα βαλεις καταψυξη ψημενα και να τα ξεπαγωνεις σιγα σιγα για καταναλωση ή αψητα και να τα ψηνεις μετα αφου σταθουν για λιγο εκτος καταψυξης.
 
margarita79
12. 06-03-2011 02:00
 
και για παιδικο παρτυ,,,τελειααααα :)
 
eleni1973
13. 22-05-2011 21:28
 
οτι πρεπει για διαιτα εν οψη καλοκαιριου...χιλια μπραβο :) :) :)
 
iomi
14. 01-06-2011 13:32
 
Εμένα πάλι μόνο αφράτα δε μου βγήκαν :roll
 
ROSALINDA
15. 01-06-2011 14:56
 
Λυπαμαι πολυ αλλα κατι εκανες λαθος.Μηπως ο φουρνος σου εκαιγε πολυ οταν εβαλες μεσα στο ζυμαρι και εκαψες τη μαγια;Μηπως εκαιγε πολυ το γαλα;Μηπως η μαγια σου ειχε ληξει;Μηπως δεν αφησες να φουσκωσουν σωστα;Πολλα μπορει να εφτιαξαν .Η σιγουρη οπως βλεπεις εχει βημα βημα εκτελεση και ειναι δοκιμασμενη.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 18/02/11 )