Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κοκορετσάκι στο λαδόχαρτο
Κοκορετσάκι στο λαδόχαρτο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 17/02/11
0129_420_01

Γίνεται εύκολα, ψήνεται γρήγορα και αν έχετε αναμμένη ψησταριά για μπριζόλες, το βάζετε στην άκρη 15'-20' και παίρνει τη μυρωδιά.

Συμπληρώνει και νοστιμίζει το τραπέζι στις γιορτές, Απόκριες, Πάσχα, Χριστούγεννα και όχι μόνο.

Επίσης είναι ιδανικό για πεσκέσι έκπληξη, όταν σας καλέσουν κάπου για τσιμπούσι να το κρατάτε έτοιμο ψημένο.

Υλικά:
  • Μια συκωταριά αρνίσια με το φλεμόνι, την καρδιά τη σπλήνα και τα γλυκάδια, 1 kg περίπου.
  • 1/2 kg άντερα αρνίσια
  • 1 μπόλια (προαιρετικά αν δεν φοβάστε τη χοληστερίνη)
  • Ρίγανη, πιπέρι, αλάτι (θέλει λίγο παραπάνω από όλα αυτά γιατί στο ψήσιμο βγάζει υγρά και τα χάνει)
  • 1 σούβλα 40 εκ. περίπου
  • Λαδόχαρτο (το sanitas δεν καίγεται)
  • Σπάγκο ψησίματος
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε και κόβουμε τη συκωταριά σε κομμάτια (σαν το κουτάκι το κνορ των 6 κύβων στο μέγεθος) και τα βάζουμε στο σουρωτό να στραγγίζουν.
  • Πλένουμε τα άντερα, τα τραβάμε και τα στύβουμε με τα δάχτυλα καλά να φύγουν τα νερά από μέσα και τα αφήνουμε κι αυτά να στραγγίσουν όλα μαζί 1-2 ώρες στο ψυγείο.
  • Σε μια λεκάνη αλατίζουμε την συκωταριά, βάζουμε το πιπέρι, τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε τη σούβλα και περνάμε ένα-ένα τα κομμάτια εναλλάξ, όταν τελειώσουν τα αγκαλιάζουμε με την μπόλια και αρχίζουμε το τύλιγμα με τα άντερα.
  • Στην αρχή κάνουμε μια δεκαριά βόλτες πάνω-κάτω κατά μήκος της σούβλας και μετά γύρω-γύρω μέχρι να τελειώσουν τα άντερα.
  • Απλώνουμε το λαδόχαρτο στον πάγκο, βάζουμε απάνω το κοκορέτσι, αλατοπιπερώνουμε κι απ' έξω την μπόλια και τα άντερα και το τυλίγουμε 2 βόλτες. Μαζεύουμε από τις άκριες το λαδόχαρτο, δένουμε από την μια μεριά με το σπάγκο και το τυλίγουμε γύρω-γύρω μέχρι την άλλη άκρια και το ξαναδένουμε.
  • Το βάζουμε σε ένα ταψί στο φούρνο στους 250 βαθμούς και το ψήνουμε 2 ώρες περίπου.
0127_420_020128_420_02

Στη μια ώρα σκίζουμε λίγο το λαδόχαρτο για να στεγνώνει, αδειάζουμε τα ζουμιά από μέσα και από το ταψί και ελέγχουμε το ψήσιμο μέχρι το τέλος να ξεροψηθεί, όχι να καεί, ούτε και τα είναι σαν βραστό.      

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 11023
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 22-02-2011 14:41
 
ΓΕΙΆ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΣΟΥ ΝΙΚΟΛΆΚΗ ,  
ΜΕΧΡΙ ΕΠΑΕ ΜΟΥ ΕΜΥΡΙΣΕΝ!!!! 
ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ...., ΜΕ ΕΚΟΥΖΟΥΛΑΝΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ!!!! ΙΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ ΜΟΥ;  
 
ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ; Η ΝΑ ΜΗΝ ...ΖΕΙ;....  
 
ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΑΕ...ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ!  
 
ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ...ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑ; Η ΒΑΖΩ ΞΥΛΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΙΖΩ ΤΑ ΜΕΣΑ -ΕΞΩ, Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΒΩ ΚΑΙ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΩΤΕΡΑ ΝΕΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΧΥΜΟ! ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΟΥς...ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ...!!!
 
pastaflora
2. 22-02-2011 18:22
 
Κάνεις περβολές Αρεττή μου! 
Τα άντερα τα κόβουμε κομμάτια 2-3 μέτρα, 
περνάμε την άκρια στη βρύση,τρέχει άφθονο 
νερό από μέσα και μετά τα στύβουμε με τα 
δάχτυλα, αυτό είν' όλο. 
Με μερικά πράγματα πρέπει να συμβιβαζόμαστε, 
τα αρνάκια τρώνε χωρταράκια γιατί να τα συχένομαι, όσο για τη βλένα που βγάζουν αυτό 
είναι του άντερου δεν είναι ακαθαρσία και όσο τα τρίβεις τόσο βγάζουν.
 
tsigkos59
3. 24-04-2011 04:08
 
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ .ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ.
 
goutzamanis

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 26/02/11 )