Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κρεατόπιτα Νο.07 (της κοντέσσας)
Κρεατόπιτα Νο.07 (της κοντέσσας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Kontessa   
Πέμπτη, 24/02/11

Η κρεατόπιτα είναι παραδοσιακό Κεφαλλονίτικο φαγητό. Φτιάχνεται με τράγιο, μοσχάρι, χοιρινό ή ανάμικτο. Εγώ προτιμώ το χοιρινό γιατί την κάνει γλυκιά και μαλακιά

Συστατικά
  • 1.200 γρ. μπούτι χοιρινό χωρίς ίνες
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ γεμάτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καννέλα
  • γαρύφαλο
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 φλυτζανάκι ρύζι σπιροτό κίτρινο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 5 κ.σ. κεφαλοτύρι τρυμένο
  • 1 αυγό
Για το φύλλο:
  • 1/2 κιλό αλεύρι μπλέ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 6 κ.σ. λάδι καλό
Οδηγίες
  1. Σωτάρω τα κρεμμυδάκια.
  2. Ρίχνω μέσα στραγγισμένο το κρεατάκι.
  3. Αφού φύγει το ζουμί ρίχνω το κρασάκι με το πελτέ.
  4. Οταν μείνει με το λαδάκι ρίχνω τα σκόρδα, αλάτι, πιπέρι, καννέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο.
  5. Ρίχνω το νεράκι και το ρύζι.
  6. Τα αφήνω να πάρουν μία βράση.
  7. Κατεβάζω την κατσαρόλα απο την φωτιά και αφήνω να κρυώσει.
  8. Μετά ρίχνω το κεφαλοτύρι ανακατεμένο με το αυγό. Η γέμιση είναι έτοιμη.
  9. Στρώνω ένα φύλλο κάτω, βάζω γέμιση και μετά το επάνω φύλλο. Το λαδώνω το ραντίζω με νεράκι και ελαφριά το χαρακωνω.

 Το κρεατάκι το ψιλοκόβω στο μέγεθος του αμύγδαλου. Τον πελτέ τον διαλύω στο κρασάκι.

 Η συνταγή αυτή είναι για το ταψί του φούρνου.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6776
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 01-03-2011 21:29
 
Δεν υπάρχει πιο νόστιμη κρεατόπιτα!!! Τέλεια είναι Κοντεσσα μου,σε ευχαριστουμε για τη συνταγή σου! :zzz :zzz
 
iouliasol
2. 02-03-2011 19:06
 
Πρέπει να είναι πολύ νόστιμη η κρεατόπιτα σου Κοντέσσα. Ευχαριστούμε για τη συνταγή !!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/03/11 )