Πανεύκολα, αφράτα και οικονομικά με μαγιά που δεν θέλει φούσκωμα
Συστατικά - 1 κεσέ γιαούρτι
- 1 κεσέ λάδι
- 2 πακετάκια Λουκανικάκια κοκτέιλ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- Αλεύρι όσο πάρει
- 1 αυγό
Οδηγίες - Αδειάζω στο μίξερ το γιαούρτι και το λάδι και τα ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζω το ανακάτεμα. Η ζύμη θα γίνει μαλακιά και αφράτη.
- Παίρνω λίγη στο χέρι και τυλίγω ένα - ένα λουκανικάκι την φορά και το βάζω στο ταψί. Τα αλείφω με το αυγό και τα βάζω στο φούρνο που έχω προθερμάνει στους 180 βαθμούς στον αέρα και τα ψήνω 15 λεπτά περίπου.
Το κεσεδάκι που έχει το γιαούρτι το χρησιμοποιώ για μεζούρα στο λάδι. Τα λουκανικάκια αν θέλετε μπορείτε να τα βάλετε στο μικροκυμάτων για 3 - 4 λεπτά να ψηθούν. Το ταψί δεν το λαδώνω γιατί η ζύμη είναι αρκετά λαδερή. Επίσης για πιο έντονη γεύση βάλτε μουστάρδα με κέτσαπ σε ένα μπολ και αλείψτε ελαφρά τα λουκανικάκια στην χαρακιά τους πριν τα τυλίξετε. Επίσης μπορείτε να πάρετε λουκάνικα Φρανκφούρτης και να τα κόψετε μικρά μόνοι σας. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να σας ανοίξουν στο ψήσιμο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (32) | Εμφανίσεις: 10945 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |