Η συνταγή δίνει νοστιμότατα και μαλακά καλαμάρια στα κάρβουνα. Θα μοσχοβολήσει η γειτονιά.
Συστατικά - 12 καλαμάρια μεγάλα κατεψυγμένα
- 12 μεγάλες πιπεριές κέρατα (τις κόκκινες)
- 1 κιλό κεφαλοτύρι
- 3 ντομάτες μεγάλες ώριμες
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- οδοντογλυφίδες
- αλουμινόχαρτο
Οδηγίες - Από τα καλαμάρια μας αφαιρούμε τα πλοκάμια και καθαρίζουμε χωρίς να κόψουμε ή να σχίσουμε τις κουκούλες.
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και αφήνουμε τις πιπεριές ολόκληρες
- Κόβουμε το τυρί σε κομμάτια στο μέγεθος των κεράτων.
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
- Κάθε πιπεριά την γεμίζουμε με τυρί και την βάζουμε σε μια κουκούλα .
- Συμπληρώνουμε το κενό της κουκούλας με κομμάτια από τις ντομάτες.
- Κλείνουμε με την οδοντογλυφίδα, αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε την κάθε κουκούλα χωριστά με αλουμινόχαρτο.
- Το ίδιο κάνουμε και με τα πλοκάμια.
- Τα ψήνουμε στα κάρβουνα για τρία τέταρτα.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να πάρουν το χρώμα που μας αρέσει.
Τα κατεψυγμένα καλαμάρια τα καθαρίζουμε ΠΑΝΤΑ παγωμένα γιατί αλλιώς παίρνουν την μυρωδιά απο τα εντόσθια. Το τυρι λέω ενα κιλό αλλα πιθανότατα να σας παρει λιγότερο, σχεδόν 700 γραμμάρια. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8649 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |