Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κουνουπίδι τηγανητό Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από m54   
Σάββατο, 19/02/11
Οταν μένει βραστό κουνουπίδι και η αλήθεια ειναι οτι δεν τρώγεται εύκολα την επομένη , κάνω αυτή τη συνταγή που την εχω μάθει απο τη μητέρα μου. Συνηθίζεται στην Χίο , οπου
δεν πετιέται τίποτα.
Υλικά και εκτέλεση
  • Κάνουμε ενα χυλό με αλεύρι, νερό και αν θέλουμε λίγη μπύρα, αλάτι, πιπέρι, άνηθο (προαιρετικά)
  • Ρίχνουμε το βρασμένο κουνουπίδι κομμένο σε μικρα κομμάτι στο χυλό. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και παίρνουμε κουταλιές από το κουνουπίδι και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ενα χρυσαφί χρώμα

Αν θέλουμε μετά το ραντίζουμε με λίγο λεμόνι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 4820
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 23-02-2011 19:07
 
ακουγεται πολυ ωραιο σιγουρα θα δοκιμαστει!!! :)
 
gotzilaki
2. 23-02-2011 23:10
 
δηλαδή σαν...τηγανίτα! Δεν ειναι και άσχημο...!!!
 
pastaflora
3. 24-02-2011 00:48
 
Καπου ειχε παρει το αυτι μου για τηγανιτο κουνουπιδι αλλα δε φανταζομουν οτι ειναι με χυλο!Πολυ ωραια προταση!
 
margarita79
4. 24-02-2011 09:07
 
ευχαριστώ για τα σχόλια. Απαντώ και στις τρεις σας ταυτοχρονα . Ναι, μοιαζει με τηγανίτα , ειναι απο τα αγαπημενα μου και εφ οσον το κουνουπίδι ειναι ήδη βρασμένο σε 10 λεπτά εχετε ετοιμο ενα καταπληκτικό μεζε για το ουζάκι σας. Αν θελετε μπορειτε να βαλετε και ενα αυγό , αλλά δεν αλλάζει και ιδιαιτερα τη γευση. Ειδα αλλη μια συνταγή για τηγανητό κουνουπίδι αλλά εχει πολλά υλικά.
 
m54
5. 24-02-2011 13:23
 
Είναι πολύ νόστιμο το κουνουπίδι έτσι, φοβερό μεζεδάκι. Ακόμα και αν δεν τρώει κανείς το κουνουπίδι, με αυτό τον τρόπο θα του αρέσει σίγουρα. Το κάνει συχνά η πεθερά μου, η οποία μάλιστα είναι και Χιώτισσα. Όντως είναι χιώτικη προέλευσης συνταγή; Δεν το ήξερα! Δεν έχω εντρυφήσει ακόμα στα μυστικά της χιώτικης κουζίνας, αλλά πρέπει να το κάνω σύντομα γιατί θα βρω πολλά μαργαριτάρια μου φαίνεται...
 
KATERINA
6. 24-02-2011 15:23
 
Ειλικρινά δεν ξερω αν ειναι γνησια χιωτικη συνταγή , παντως οπου την εχω πει κανεις δεν την ξερει. Αν μενεις Αθήνα και θελεις να εντυπωσιασεις την πεθερά σου , μπορεις να κοιταξεις στο Μαστιχα Σοπ στην Πανεπιστημίου απεναντι απο την Μεγ.Βρετανια. Θα βρεις διαφορα βιβλία συνταγών και πολλά προιοντα χιώτικα επίσης.
 
m54
7. 25-02-2011 17:40
 
μου αρέσει πολύ το κουνουπίδι και το κάνω σε διάφορες παραλλαγές. έτσι δεν το ήξερα. Σίγουρα θα το δοκιμάσω γιατί μου ακούγεται πολύ καλό.
 
voula
8. 26-02-2011 09:12
 
Ωραία ιδέα, θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ;)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/09/11 )