Είναι ενα γρήγορο και θεϊκό κέικ.... Υλικά
- 1 κουπα φαρινα απ
- 1/2 κουπα ζαχαρη
- 1 βανιλια
- μισο πακετο βιταμ το τετραγωνο σε θερμοκρασια δωματιου
- 1 κ.γ. μπεικιν παουντερ
- 3 αυγα
- 1 φακελο κρεμα ζαχαροπλαστικης στιγμης γιωτης
- μερεντα
- μιραντα
| |
Εκτελεση - Χτυπαμε την ζαχαρη με το βουτυρο να αφρατεψουν.
- Προσθετουμε τα αυγα που τα εχουμε χτυπησει ελαφρως. Όταν ενσωματοθουν ριχνουμε το αλευρι, την βανιλια, το μπεικιν και χτυπαμε για ενα λεπτο να ενσωματοθουν καλα ολα τα υλικα
- Απλωνουμε σε βουτυρωμενο ταψακι ή σε φορμα και ψηνoυμε για 20 λεπτα.
| | - Όταν το βγαλουμε, το αφηνουμε 10 λεπτα να κρυωσει λιγο, το αναποδογυριζουμε σε πιατελα και με ενα μυτερό μαχαιρι κοβουμε προσεχτικα το καπακι, γεμιζουμε με μερεντα και ριχνουμε απο πανω μιραντα σπασμενα με τα χερια μας.
- Κλεινουμε το καπακι και καλυπτουμε ολο το κεικ με την κρεμα ζαχαροπλαστικης και πασπαλιζουμε τριμμενο μπισκοτο ή φραουλες
| |
Μπορεί να γινει και το αντίστροφο: είναι επίσης τέλειο με γέμιση κρέμας και επικάλυψη μερεντας αραιωμένη με λιγη κρέμα γάλακτος Καλη ορεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 23973 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |