Μπισκότα για όσους αγαπούν τους ξηρούς καρπούς
Συστατικά - 4 φλυτζάνια αλεύρι
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 βιτάμ
- 1 φλυτζάνι σταφίδες , καρύδια και αμύγδαλα (σύνολο)
- 3 αυγά
- 2 κγ κοφτά μπαίκιν πάουντερ
- 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγίες - Χτυπάμε το βιτάμ να ασπρίσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού κι εξακολουθούμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, τους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε και τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.
- Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη σφικτή.
- Πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια τα τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά .
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε μόνο σταφίδες ή να κάνετε τον δικό σας συδυασμό απο ξηρούς καρπούς. Εγώ προσωπικά βαζω δύο φλυτζάνια ανάμεικτους ξηρούς καρπούς. Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 7406 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |