ΠΙΡΟΣΚΙ ΡΩΣΣΙΚΟ Original
Υλικά Για την γέμιση
- ½ κιλό πατάτες ωμές τριμμένες στον χονδρό τρίφτη
- 3 κουταλιές μαργαρίνη για τηγάνισμα
- 2 κουταλιές μεγάλες κρεμμύδια τριμμένα στον χονδρό τρίφτη
- 1 φλιτζανάκι δυόσμο φρεσκοτριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φέτα αρκετή τριμμένη 200 γρ.
Υλικά για την ζύμη
- ½ κιλό αλεύρι
- 25 γρ. μαγιά μπύρας
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο
- 100 γραμμ. Βούτυρο
- 2 κρόκους και 1 ασπράδι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 ½ ποτήρι γάλα χλιαρό και
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση Για τη γέμιση πατάτας…
- Ξύνω τις πατάτες χωρίς την φλούδα σε χονδρό τρίφτη
- Τσιγαρίζω το κρεμμύδι σε σιγανή φωτιά και προσθέτω τις πατάτες και τον δυόσμο
- Μέχρι να μαραθούν οι πατάτες, αλατίζω και πιπερώνω, τρίβω και ανακατεύω την φέτα με τις πατάτες, και βάζω μικρές ποσότητες κουταλάκια γέμισης στα πιτάκια ζύμης σαν φλογέρες.
- Τα κλείνω στις άκρες και τα τηγανίζω.
Παραλλαγή γέμισης κιμά : Αν θέλω την γέμιση την κάνω μόνο με κιμά + αρκετό (1) ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο & καβουρδισμένο, προσθέτω 1 αυγό, τριμμένο τυρί, ντομάτα, λίγο κρασί, άνηθο, και τριμμένη φρυγανιά, για να μην έχει ζουμιά. Τυλίγω και τηγανίζω όπως και στο προηγούμενο. Για τη ζύμη ..
- Σε γάλα χλιαρό, διαλύω την μαγιά, και προσθέτω και το αλεύρι, το αλάτι, τα άσπραδια κτυπημένα, βούτυρο λιωμένο, το φλιτζάνι γάλα χλιαρό, τον δυόσμο και το πιπέρι το κόκκινο
- Ζυμώνω και ανοίγω μικρά χονδρά φυλλαράκια
- Βάζω λίγη γέμιση και τηγανίζω.
Καλή επιτυχία ! Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 28514 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |