Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόπουλο με εβαπορέ, μαλακό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από mariae   
Πέμπτη, 24/02/11

Το κοτοπουλάκι έτσι γίνεται πολύ ζουμερό.

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο κομμένο
  • Γάλα εβαπορέ τόσο για να σκεπάζονται
  • Λίγα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένο μικρά κομματάκια ή σκόνη σκόρδου
  • 1,5 κουταλιά μουστάρδα υγρή
  • Ελαιόλαδο ½ φλυντάνι περίπου
  • Αλάτι , πιπέρι, ρίγανη, λίγη πάπρικα
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε πήλινο όλα τα πιο πάνω για 3 ώρες περίπου στο ψυγείο, ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα (Βάζουμε γάλα εβαπορέ τόσο όσο για να σκεπάζονται σχεδόν τα κομμάτια).
  • Βάζουμε σε μέτριο προς ψηλό φούρνο για 1 ώρα περίπου με το καπάκι του πήλινου κλειστό.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε το φούρνο για περίπου 20 – 30 λεπτά μέχρι να κοκκινίσει το κοτόπουλο.
Δοκιμάστε το, η γεύση του είναι απίθανη και λιώνει στο στόμα!

Συνοδεύουμε με ρύζι στο οποίο βάζουμε λίγο κρασί και αφού στην αρχή τριγαρίσαμε μικρά κομματάκια κοτόπουλου και κρεμμύδι και λίγο γιαούρτι στο τέλος.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7435
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 03-03-2011 09:56
 
Πάρα πολύ καλή η συνταγή σου! Μπράβο!  
Κάτι διαφορετικό, πραγματικά!
 
linmak88
2. 03-03-2011 10:10
 
Ευχαριστώ linmak88. Πράγματι είναι πολύ ωραία και μου βγήκε τυχαία.
 
mariae

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 03/03/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός