Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπισκότα βουτύρου Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 25/02/11
page_3_01

Τραγάνα,πανεύκολα μπισκότα με όλο το άρωμα και τη γεύση του βουτύρου.

Η συνταγή είναι του 'Ακη Πετρετζίκη και είναι καταπληκτική και πολύ εύκολη!

Υλικά
  • 135γρ. βούτυρο (αγελαδινό, τυπου λουρπακ το σκληρό)
  • 135γρ. φυστικοβούτυρο
  • 90γρ. ζαχαρη
  • 90γρ. μαυρη ζαχαρη
  • 1 αυγό
  • 180γρ. αλευρι
  • 3γρ. μπεικιν παουντερ 
  • Εγω προσθεσα 1 βανίλια
Εκτέλεση
  • Χτυπαμε βούτυρο με το φυστικοβούτυρο πολυ καλα.
  • Προσθέτουμε ζάχαρη λευκη και καστανη και χτυπάμε μεχρι να αφρατεψουν.
  • Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.
  • Βγάζουμε τον κάδο απο το μίξερ και προσθέτουμε το αλευρι και το μπεικιν ανακατευοντας με μια κουταλα.
  • Απλωνουμε το μειγμα με ενα κουταλι σε λαδοκολα σε μπαστουνι.
  • Τυλιγουμε τη λαδόκολα και βαζουμε το μπαστουνι στην καταψυξη για 1 ωρα.
dsc_0088_420avg_420dsc_0109_420
  • Ανοιγουμε τη λαδοκολα και κοβουμε τη ζυμη σε φετάκια.
  • Βαζουμε τα φετακια σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολα.
  • Ψηνουμε στους 170 βαθμους σε αντιστασεις πανω-κατω μεχρι να ροδισουν ελαφρα.

Ο Ακης ειπε οτι θελουν ψησιμο γυρω στα 7 λεπτα. Στον δικο μου φουρνο αυτος ο χρονος ηταν πολυ λιγος. Εγω χρειαστηκα περιπου 17 λεπτα.

  • Τα μπισκότακια μας ειναι έτοιμα!!!
  • Τα φυλάμε σε μεταλλικο κουτι για μπισκοτα.

Οταν τα βγαλετε θα δειτε οτι ειναι ακομα μαλακα. Μη σας ανησυχησει, οσο περναει η ωρα και κρυωνουν γινονται ολο και πιο τραγανα.

Το φυστικοβούτυρο ειναι απαραιτητο αλλα δε φαινεται καθολου στη γευση, ισα-ισα που τονιζει περισσοτερο τη γευση του βουτύρου. Θα το βρειτε σε ολα τα σ/μ διπλα στις μερεντες, μαρμελάδες κτλ.

Αν θελετε μικροτερα απλα θα πρεπει να κανετε το μπαστουνι της ζυμης μια μακρυ και λεπτο.

Η ζυμη μπορει να παραμεινει στην καταψυξη και να τα ψησετε οποτε τα χρειαστειτε ωστε να εχετε παντα φρεσκα και μυρωδάτα μπισκότα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 24200
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 10-03-2011 20:42
 
Αυτά τα μπισκοτάκια πως και μου ξέφυγαν? Από τη φωτογραφία φαίνονται ότι είναι πολύ τραγανά. θα τα κάνω και θα επανέλθω
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/12/14 )