Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Διαίτης arrow Dukan PV – Μπουτάκια με μανιτάρια
Dukan PV – Μπουτάκια με μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από AuroraV   
Τρίτη, 01/03/11
Συστατικά
  • 1/2 κιλό brown μανιτάρια
  • 8-10 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικό)
  • 1/3 κύβου λαχανικών (low-carb)
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Dijon (ή άλλη χωρίς ζάχαρη)
  • 2 κουταλιές της σούπας ξερό μαϊντανό
  • 2 κουταλιές του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • Μπόλικο τριμμένο μοσχοκάρυδο

dukan

Οδηγίες
  • Κόβετε τα μανιτάρια σε σχετικά μεγάλα κομμάτια ώστε να έχουν υπόσταση.
  • Ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα μπουτάκια, μπορείτε να τα κόψετε και αυτά ώστε να μαγειρευτούν πιο εύκολα. Προσωπικά διαλέγω μικρά μπουτάκια όταν έχω την ευκαιρία, γιατί φαίνονται πολύ όμορφα ολόκληρα στο σερβίρισμα.
  • Σοτάρετε τα μανιτάρια σε μια κατσαρόλα με το λάδι, ή (αν θέλετε να μην χρησιμοποιήσετε λάδι) τα βάζετε για λίγη ώρα μόνα τους στην κατσαρόλα μέχρι να χάσουν τα ζουμιά τους.
  • Προσθέτετε τα μπουτάκια στην κατσαρόλα και ενώ σοτάρονται με τα μανιτάρια τα πασπαλίζετε με μπόλικο μοσχοκάρυδο ώστε να χάσουν την μυρωδιά που έχει το κοτόπουλο. Τα αφήνετε στην κατσαρόλα μαζί με τα μανιτάρια μέχρι να ψηθούν από όλες τις μεριές.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζετε το μείγμα που θα χρησιμοποιηθεί σαν σάλτσα για το φαγητό σας. Σε 5 κουταλιές της σούπας βραστό νερό, διαλύετε τον κύβο λαχανικών και στο μείγμα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα, τον μαϊντανό, το σκόρδο και επιπλέον μοσχοκάρυδο.
  • Μόλις τα μπουτάκια έχουν ψηθεί από όλες τις μεριές (αν τα έχετε κρατήσει ολόκληρα, μπορείτε να τα «βοηθήσετε» ανοίγοντάς τα ώστε να ψηθούν και από μέσα) προσθέτετε την σάλτσα που ετοιμάσατε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί στην κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά. Αν δείτε ότι στεγνώνει, προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας βραστό νερό και ανακατεύετε. 

 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους τύπους μανιταριών, αλλά έχω παρατηρήσει ότι από τα κλασικά μανιτάρια αυτά δίνουν το πιο εντυπωσιακό άρωμα στο συγκεκριμένο φαγητό...


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 12671
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/03/11 )