Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χοχλιοί με γιαχνερά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Σάββατο, 05/03/11
0141_420
Υλικά (για 3-4 μερίδες) :
  • 500 - 600 γραμμ. χοχλιούς
  • 1 kg χόρτα γιαχνερά (καυκαλίθρες-αγριοσπάνακα-λάπαθα-
  • κουτσουνάδες-μυρώνια-σέσκουλα κ.α.)            
  • 5-6 αγριόπρασα ή 1-2 ήμερα.
  • 1 γερό μάτσο μάραθο
  • 1 μεγάλη κόκκινη ντομάτα χοντροκομμένη
  • 1-2 πατάτες                            >>
  • 1 ποτ. λάδι
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • πιπέρι-αλάτι.
Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζουμε τους χοχλιούς σύμφωνα με το άρθρο μου στη στήλη "Αρθρα-τεχνικές " : 'Χοχλιοί προετοιμασία'
  • Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα χορταρικά και τα αφήνουμε να στραγγίζουν.
  • Όταν οι χοχλιοί είναι έτοιμοι, στραγγισμένοι, τους τσιγαρίζουμε με το λάδι σε ένα μεγάλο τσικάλι μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι μούρες τους...
  • Μετά ρίχνουμε τα χορταρικά, τα ανακατεύουμε να μαραθούν, βάζουμε την ντομάτα, τις πατάτες, το πιπέρι και λίγο νερό, γιατί τα χόρτα βγάζουν, τα σκεπάζουμε να σιγοβράζουν 15'-20' σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν.
  • Ελέγχουμε το νερό και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε να είναι λίγο πιο κάτω από τα χόρτα, μην ξεχνάτε οτι είναι γιαχνί και όχι σούπα, και κατά το τέλος το αλατίζουμε.
  • Όταν ζουλάτε τα κοτσανάκια με τα δάχτυλα και λιώνουν, και η πατάτα πηρουνίζεται είναι ψημένα, ρίχνουμε το λεμόνι, αναχουμίζουμε το τσικάλι και το τραβάμε απ' τη φωτιά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 7414
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 08/03/11 )