Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μύδια σαγανάκι Νο.04 (με φέτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από voula   
Σάββατο, 07/05/11
P1010787

Δεν έχω φάει καλύτερο σαγανάκι από αυτό! Η Συνταγή είναι από μια ψαροταβέρνα στη Θεσσαλονίκη που δούλευε ένα φίλος μας και δεν την αλλάζω με τίποτα. Πηγαίναμε συνέχεια μόνο και μόνο για να φάμε μύδια.

Υλικά
  • 1 κιλό μύδια φρέσκα κατά προτίμηση
  • Μισό φλ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1  πιπεριά πράσινη καυτερή (προαιρετικά)
  • Μισή πράσινη
  • Μισό φλ. κρασί
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Αν τα μύδια μας δεν είναι καθαρισμένα.

  • Τρίβουμε τα μύδια με σύρμα κάτω από τρεχούμενο νερό πολύ καλά και τραβάμε τα μουστάκια τους.
  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγο νερό  και με κλειστό καπάκι τα βράζουμε για 2 λεπτά περίπου απ΄ όταν αρχίσει να βράζει το νερό.
  • Καθαρίζουμε τα μύδια από το κέλυφος ενώ κρατάμε λίγα για ντεκόρ.

Προσοχή: τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε. Δεν τρώγονται!!!

  • Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά από λίγο ρίχνουμε και τις πιπεριές και μόλις μαραθούν λίγο σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά μας. Εν το μεταξύ προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη Μόλις μείνει με λίγο ζουμί ρίχνουμε τα μύδια και αυτά με το κέλυφος, και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε τη φέτα τριμμένη και μόλις λιώσει βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε

Προτιμήστε μύδια φρέσκα. Η γεύση αλλάζει τελείως με τα κατεψυγμένα

Μην παραλείψετε την καυτερή πιπεριά (αν θέλετε να πιείτε κανά ουζάκι παραπάνω) για όσους δεν την αντέχετε βάλτε λιγότερη

Μη βάλετε τη φέτα μόνο αν θέλετε το σαγανάκι σας νηστίσιμο.

Να έχετε αρκετό ψωμί γιατί το ζουμί τους είναι τέλειο !!

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 50536
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 12-05-2011 08:47
 
Αγαπήθηκε ήδη και θα εκτελεστεί άμεσα!! 
Ευχαριστούμε, Βούλα :zzz :zzz
 
Flora
2. 12-05-2011 11:11
 
Μου τρέχουν τα σάλια !!! :zzz
 
doraki
3. 12-05-2011 12:55
 
μμμμμμμμμ τελειο μεζεδακι! μπραβο βουλα :) :eek :eek
 
miaourose
4. 12-05-2011 17:34
 
an valoume english mustard anti gia moustarda kai kafteri piperia tha allaxei poli ti gefsi?
 
niadra
5. 12-05-2011 17:40
 
Οχι δεν νομίζω να την αλλάξει αν και δεν το έχω δοκιμάσει.
 
voula
6. 01-06-2011 20:24
 
Με γονάτισες!!!! Αύριο τρέχω να βρω μύδια!!! :upset :upset :upset
 
Mary
7. 30-07-2013 13:29
 
Η αληθεια είναι πως κι εγώ στη Θεσσαλονίκη έφαγα το ωραιότερο σαγανάκι μυδιών.  
Τούτη δω η συνταγή μούσπασε τη μύτη! 
Άλλο η καυτερή μουστάρδα κι άλλο η καυτερή πιπεριά. Κανονική μουστάρδα βάζετε και λίγο παράπάνω, ψιλοδένει τη σάλτσα. Αν βάλετε πιο πικάντικη θα είναι πιο νερουλή η σάλτσα καθώς θα βάλετε λίγη. Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα λίγη πιπερίτσα φτάνει. 
Και βεβαίως το γνωστό ρητό: Περί ορέξεως...
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 12/05/11 )