Δεν έχω φάει καλύτερο σαγανάκι από αυτό! Η Συνταγή είναι από μια ψαροταβέρνα στη Θεσσαλονίκη που δούλευε ένα φίλος μας και δεν την αλλάζω με τίποτα. Πηγαίναμε συνέχεια μόνο και μόνο για να φάμε μύδια. Υλικά - 1 κιλό μύδια φρέσκα κατά προτίμηση
- Μισό φλ. λάδι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά πράσινη καυτερή (προαιρετικά)
- Μισή πράσινη
- Μισό φλ. κρασί
- 1 κ.σ μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση Αν τα μύδια μας δεν είναι καθαρισμένα. - Τρίβουμε τα μύδια με σύρμα κάτω από τρεχούμενο νερό πολύ καλά και τραβάμε τα μουστάκια τους.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγο νερό και με κλειστό καπάκι τα βράζουμε για 2 λεπτά περίπου απ΄ όταν αρχίσει να βράζει το νερό.
- Καθαρίζουμε τα μύδια από το κέλυφος ενώ κρατάμε λίγα για ντεκόρ.
Προσοχή: τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε. Δεν τρώγονται!!! - Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά από λίγο ρίχνουμε και τις πιπεριές και μόλις μαραθούν λίγο σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά μας. Εν το μεταξύ προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη Μόλις μείνει με λίγο ζουμί ρίχνουμε τα μύδια και αυτά με το κέλυφος, και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε τη φέτα τριμμένη και μόλις λιώσει βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε
Προτιμήστε μύδια φρέσκα. Η γεύση αλλάζει τελείως με τα κατεψυγμένα Μην παραλείψετε την καυτερή πιπεριά (αν θέλετε να πιείτε κανά ουζάκι παραπάνω) για όσους δεν την αντέχετε βάλτε λιγότερη Μη βάλετε τη φέτα μόνο αν θέλετε το σαγανάκι σας νηστίσιμο. Να έχετε αρκετό ψωμί γιατί το ζουμί τους είναι τέλειο !! Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 50536 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |