Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Φασουλόρυζο - Ρεβυθόρυζο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τρίτη, 08/03/11

0221_425

Με τη φασολάδα ή τη ρεβυθάδα που σας έμεινε μπορείτε να φτιάξετε απλά, γρήγορα και νόστιμα φαγειτά, ταπεινά και φτωχά μεν, αλλά όταν τα συνοδεύσετε με ψαράκι τηγανιτό ή αυγά και λουκάνικα ή σαρδέλες παστές, φέτα, ελιές και μια σαλάτα γίνονται ωραιότατο συμπλήρωμα στο τραπέζι.

Φυλάξτε τη φασολάδα ή τη ρεβυθάδα που σας έμεινε στο ψυγείο για 2-3 μέρες, ή στην κατάψυξη για περισσότερες και αποψύξτε την φυσιολογικά ή στο φούρνο μικροκυμάτων όταν τη χρειαστείτε μια μέρα που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε ή έχετε δουλειές και δεν προλαβαίνετε να ψήσετε κάτι πιο δύσκολο και περίπλοκο.

Θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, και σε όσους δεν πολυαρέσουν τα όσπρια όπως π.χ. τα παιδιά, αυτό θα το φάνε ευχάριστα.

Αναλογία υλικών (για 4-5 μερίδες) :
  • 2 μερίδες (βαθιά πιάτα) φασολάδα ή ρεβυθάδα
  • 2 κρασοπότηρα ρύζι καρολίνα
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κύβο κνορ βοδινό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το ρύζι με το νερό, το λάδι και το κνορ μέχρι να μισοψηθεί και να είναι ίσα-ίσα το νερό με το ρύζι
  • Ρίχνουμε μέσα τη φασολάδα ή τη ρεβυθάδα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Αν θέλει λίγο νερό του βάζουμε, αλλά να είναι στητό σαν πιλάφι, όχι σούπα
  • Κατά το τέλος το αλατίζουμε, βάζουμε και το λεμόνι και στο πιάτο το πιπέρι.

0148_420


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6304
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 12-03-2011 10:13
 
Μου έχουν πει πως με ρύζι τα ρεβίθια γίνονται πολύ νόστιμα αλλά δεν έχει τύχει να τα δοκιμάσω. Με φασόλια δεν το είχα ξανακούσει. Θα το έχω στα υπόψιν γιατί αρκετές φορές μου περισσεύουν όσπρια
 
voula
2. 12-03-2011 10:54
 
Και με φακές επίσης το ίδιο, μάλιστα το φακόρυζολένε είναι ένα από τα εθνικά φαγητά των αραβικών κρατών...Το συνηθίζουν πάρα πολύ!!!!
 
pastaflora
3. 12-03-2011 15:29
 
Με ρεβυθια και φακες , οχι απλά το ξερω , αλλά το συνηθίζω οταν μενουν. Το εφτιαχνε και η μητερα μου και απο μικρή ήξερα οτι οταν εμεναν φακες ή ρεβύθια , το επόμενο βήμα ήταν να τα φαμε με ρύζι. Μήπως ομως ειναι πολύ το ρύζι που προτεινεις και κατι ακόμα- εγω το αφήνω και χυλώνει σαν ριζοτο . 
Οπως και ναχει , ειναι πολύ νόστιμο και θρεπτικό
 
m54
4. 12-03-2011 18:23
 
Στο Ηράκλειο ποτέ δεν πετάμε τη φασολάδα 
ή τη ρεβυθάδα που μας έμεινε,  
είναι καθιερωμένο να τα κάνουμε με το ρύζι. 
 
Αγαπητέ-ή m 54 όσο για το αν είναι πολύ το ρύζι, εννοώ κρασοπότηρο μικρό της ταβέρνας!!! 
Εγώ τόσο βάζω και ιδού το αποτέλεσμα, 
Άλλωστε αυτά είναι γούστα, άλλος θέλει 
λιγότερο, άλλος περισότερο...
 
tsigkos59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 26/04/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός