Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Ρολό από κιμά και μπέϊκον γεμιστό
Ρολό από κιμά και μπέϊκον γεμιστό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Σάββατο, 12/03/11

Το ρολό αυτό το κάνω πολύ συχνά και έχει πολύ μεγάλη επιτυχία! Το ψιλοκομμένο μπέικον του δίνει υπέροχη μυρωδιά! Είναι πολύ ωραίο σε εμφάνιση και έχει απίθανη γεύση!

Ζυμώστε τον κιμά σας αποβραδίς, και βάλτε τον στο ψυγείο σ'ένα τάπερ όλη νύχτα. Το πρωί πλάστε το ρολό! Γίνεται πολύ πιο νόστιμος!

Υλικά:
  • 1 κιλό κιμά ανάμικτο ή μοσχαρίσιο
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουτ.σούπας μείγμα μπαχαρικών για κεφτέδες
  • 3 κουτ.σούπας τριμμένη ντομάτα
  • 2 κουτ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 6 κουτ.σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ
  • 1 αυγό
  • ½ κουτ.γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ.σούπας ξύδι
  • 2-3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
  • 4-5 μπαστουνάκια κεφαλοτύρι (για γέμιση)
Εκτέλεση:
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα μπαστουνάκια κεφαλοτύρι.
  • Όταν ρίξουμε στον κιμά τη σόδα τη σβήνουμε με το ξύδι για να αφρίσει και να γίνει ο κιμάς μας αφράτος.
  • Στρώνουμε το κιμά στη γάστρα μας ή το ταψί μας, βάζουμε στη μέση τα μπαστουνάκια από κεφαλοτύρι και κλείνουμε το ρολό.

Μπορούμε να το συνοδέψουμε με πατατούλες φούρνου


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6703
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 17-03-2011 08:46
 
Φαίνεται πολύ νόστιμη συνταγή! Θα δοκιμαστεί μετά τις νηστείες. Όμως τι μπαχαρικά περιέχει το μείγμα μπαχαρικών για κεφτέδες; :?
 
mariae
2. 17-03-2011 22:56
 
Το πουλάνε έτοιμο ακόμα και στα σουπερ-μάρκετ! Θα το βρεις πάρα πολύ εύκολα! Καλή επιτυχία Μαρία! :)
 
linmak88
3. 19-03-2011 13:04
 
Ωραία συνταγή Λίνα. Αυτό θα είναι το φαγητό μας για αύριο.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/03/11 )