Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Dukan - Σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Marianne   
Τρίτη, 15/03/11
Ποσότητα για 1 μέρα. 2η φάση. 
Υλικά και Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε

  • 1 κρόκο (από αυτούς που σας περίσσεψαν από τα μάφινς ή από αλλού)
  • 1-2 κ. σούπας ζαχαρίνη σε σκόνη (δοκιμάστε ανακατεύοντας και προσθέστε όση σας αρέσει)
  • 1 κ. του γλυκού κακάο άπαχο Van Houten ή ½ κουταλιά κακάο
  • ½ κουταλιά cafe espresso (Nescafe)
  • 1 κ. γλυκού γάλα φρέσκο (μην το παρακάνετε στην δόση γιατί θα γίνει πολύ ρευστή)
  • ½ κ. γλυκού άρωμα πορτοκάλι (όχι παραπάνω θα πικρίσει). Το άρωμα χρειάζεται για να σπάσει την μυρωδιά του κρόκου.
  • Βάζετε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.

dukan

Το κακάο είναι στα περιορισμένα, για αυτό όχι κάθε μέρα, όχι παραπάνω από 1 κ. του γλυκού κακάο και όχι στην 1η φάση!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 19671
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 19-03-2011 20:39
 
:zzz :upset :p
 
guzelina
2. 19-03-2011 22:31
 
Συγνώμη, οταν μιλάμε για κρόκο αυγού μιλάμε για ωμό; και αν ναι, η σαλμονέλα που πάει;;;;?????
 
pastaflora
3. 19-03-2011 23:39
 
Ο κίνδυνος της σαλμονέλας από τα ωμά αυγά είναι σχετικά μικρός, όμως υπάρχει. Έρευνες έχουν δείξει πως περίπου 1 στα 30.000 αυγά έχει σαλμονέλα, όμως ακόμα κι έτσι η σαλμονέλα μπορεί να μην έχει περάσει στο αυγό από το τσόφλι. Με το να πλένουμε τα αυγά μας πριν τα σπάσουμε μειώνουμε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες σαλμονέλας. 
Για να είμαστε όμως εντελώς σίγουροι (γιατί και ο μικρός κίνδυνος δεν παύει να είναι κίνδυνος), μπορούμε να κάνουμε το εξής για να τα παστεριώσουμε: βάλτε τα σε μια κατσαρολίτσα με χοντρό πάτο, προσθέστε 2 κ.σ. υγρό ή ζάχαρη για κάθε κρόκο, σε σιγανή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να φτάσει το μείγμα σας τους 71°C (το μείγμα θα σχηματίζει ένα λεπτό φιλμ πάνω σε μεταλλικό κουτάλι). Κατεβάστε από τη φωτιά αμέσως και βάλτε την κατσαρόλα σας σε δοχείο με παγάκια ή παγωμένο νερό, να κρυώσει άμεσα.
 
marianne
4. 20-03-2011 14:36
 
Δεν μπορώ να καταλάβω τίποτε , οπως μας το περιγράφεις..... αν θέλεις γράψτο πιό αναλυτικά... εγώ θα σου πω έναν τρόπο να σκοτώσεις την σαλμονελα πολύ ευκολότερο τον έμαθα απο την Βεφα την Αλεξιάδου, Βάλε νερο σε ένα κατσαρόλι, και βάλτο να βράσει με το αυγό μέσα, νόλις αρχίσει να καίει το νερό μέτρα μέχρι το 3 και σβήστο και πέταξε το νερό και κρύωσε το αυγό. Έχουν σκοτωθεί ΟΛΑ!
 
pastaflora
5. 20-03-2011 14:48
 
Pastaflora, ti akrivos den katalaves? To idio pragma leme apla mporeis anti gia nero na valeis zaxari se periptosi pou einai na kanei kapoios gluko. Voila...
 
marianne

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 30/03/11 )