Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μηλόπιτα νηστίσιμη Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από smileplease   
Δευτέρα, 14/03/11
Μηλόπιτα νηστίσιμη Νο.02

Μια νηστισιμη μηλοπιτα οτι πρεπει για την περιοδο της σαρακοστης.

Υλικα
Για τη ζύμη
  • 1 πακετο αλευρι που φουσκωνει μονο του
  • 225 γρ(1 πακετο) βουτηρο σε θερμοκρασια δωματιου
  • 1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
Για τη γεμιση
  • 6-7 μηλα τριμμενα
  • 1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
  • 1 κουταλια της σουπας κανελα
  • λιγα καρυδια ψιλοκομενα
Εκτέλεση
  • Ζυμωνουμε τα υλικα και χωριζουμε τη ζυμη σε δυο μπαλες και τις βαζουμε στην καταψυξη.
  • Οταν παγωσουν περναμε απο το ρεντε τη μια μπαλα και τη τοποθετουμε σε λαδωμενο ταψι.
  • Στο μεταξυ τριβουμε τα μηλα και προσθετουμε τη ζαχαρη, την κανελα και τα καρυδια. Στρωνουμε το μειγμα των μηλων επανω στη ζυμη και περναμε απο το ρεντε την δευτερη μπαλα με την οποια καλυπτουμε τα μηλα
  • Πασπαλιζουμε απο επανω λιγα καρυδια και ψηνουμε τη μηλοπιτα σε μετριο φουρνο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 14881
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 18-03-2011 14:13
 
Μου αρέσει πάρα πολύ όπως τη βλέπω. Την προηγούμενη εβδομάδα έφτιαξα μία οπότε αυτή θα δοκιμαστεί αργότερα. Όμως, έχω δύο απορίες. Πρώτον, τί είναι το ρεντε ; Δεύτερον, η ζύμη πλάθεται μόνο με αλεύρι-ζάχαρη-βούτυρο; Υγρό στοιχείο δε χρειάζεται; Και πώς είναι η μορφή της; :? Please πείτε μου γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει ιδίως επειδή είναι με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το χρησιμοποιώ πολύ λόγω του ότι είναι πολύ εύχρηστο! Ευχαριστώ! :)
 
nayia
2. 18-03-2011 16:01
 
Αγαπητη nayia αμα σου αρεσει οπως τη βλεπεις να δω τι θα πεις οταν την κανεις και δοκιμασεις.Ρεντες ειναι αυτο που τριβουμε το κρεμμυδι-καροτα-κεφαλοτυρι κ.α.Ναι η ζυμη πλαθεται μονο απο αλευρι ζαχαρη και το βουτηρο που ειναικαι το υλικο που θα δωσει υγρασια στη ζυμη η μορφη της οποιας ειναι μαλακη προς το σκληρο αλλα στην καταψυξη γινεται πετρα.Και εγω προσπαθω να χρισιμοποιηω οπου γινεται με αλευρι που φουσκωνει μονο του γιατι ειναι πιο ευχρηστο και το εχω πιο πολυ εμπιστοσυνη.
 
smileplease
3. 18-03-2011 23:24
 
υπεροχη τριφτη μηλοπιτα και νηστισιμη!!Θα την κανω αμεσα!Φανταζομαι βουτυρο εννοεις μαργαρινη?Και ειναι σοφτ?
 
margarita79
4. 19-03-2011 13:01
 
smileplease πολύ ωραία η μηλοπιτά σου και η φωτογραφία σου. Φαίνεται πραγματικά υπέροχη! Θα τη δοκιμάσω άμεσα!!!
 
voula
5. 19-03-2011 17:58
 
Ναι margarita το βουτηρο ειναι μαργαρινη,μπορεις να βαλεις πλακα η' και σοφτ,εγω βαζω πλακα βιταμ.Σας ευχαριστω κοριτσια για τα καλα σας λογια ειναι πολυ νοστιμη. :)
 
smileplease
6. 20-06-2011 17:11
 
Επειδή δεν έχω πολυκαταλάβει...Βάζουμε στον πάτο και στην "οροφή" τρίμματα ζύμης??? :? Και μετά που θα ψηθεί το μίγμα των τριμμάτων θα αποκτήσει συνοχή και θα γίνει σαν κανονική ζύμη?? Συγγνώμη αλλά είμαι ψιλοάσχετη... Τέλεια πάντως η φωτογραφία, ευχαριστούμε για τη συνταγή.
 
yippity
7. 20-06-2011 21:51
 
Ναι yippity οταν θα ψηθει θα αποκτησεικαποια συνοχη αλλα οταν θα την τρως θα νιωθεις τα τριματα στο στομα σου και αυτο ειναι το ωραιο της συνταγης.
 
smileplease
8. 20-06-2011 21:52
 
Σε ευχαριστω και για τα καλα σου λογια.
 
smileplease

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/07/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός