Μια νηστισιμη μηλοπιτα οτι πρεπει για την περιοδο της σαρακοστης. Υλικα Για τη ζύμη - 1 πακετο αλευρι που φουσκωνει μονο του
- 225 γρ(1 πακετο) βουτηρο σε θερμοκρασια δωματιου
- 1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
Για τη γεμιση - 6-7 μηλα τριμμενα
- 1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
- 1 κουταλια της σουπας κανελα
- λιγα καρυδια ψιλοκομενα
Εκτέλεση - Ζυμωνουμε τα υλικα και χωριζουμε τη ζυμη σε δυο μπαλες και τις βαζουμε στην καταψυξη.
- Οταν παγωσουν περναμε απο το ρεντε τη μια μπαλα και τη τοποθετουμε σε λαδωμενο ταψι.
- Στο μεταξυ τριβουμε τα μηλα και προσθετουμε τη ζαχαρη, την κανελα και τα καρυδια. Στρωνουμε το μειγμα των μηλων επανω στη ζυμη και περναμε απο το ρεντε την δευτερη μπαλα με την οποια καλυπτουμε τα μηλα
- Πασπαλιζουμε απο επανω λιγα καρυδια και ψηνουμε τη μηλοπιτα σε μετριο φουρνο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 17405 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |