Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μιλφέιγ Νο.13 (της Γιούλης) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από giouli25   
Δευτέρα, 14/03/11

Μια αλλιώτικη συνταγή από τις άλλες για να φτιάξετε ένα σπιτικό μιλφέιγ!! Μπορεί να έχει πολλές θερμίδες αλλά είναι ένα αξιόλογο γλυκό για όλες τις εποχές... Έχω διαβάσει πάρα πολλές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο άλλα κατά τη δική μου γνώμη αυτή είναι η καλύτερη!! Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε!!!

Υλικά :

Κρέμα Α'

  • 640 γρ γάλα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη χονδρή
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι
  • 1 κρόκο αυγού

Κρέμα Β'

  • 1 MORFAT (παγωμένη)
  • 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 1 βούτυρο κερκύρας
  • 2,5 μεγάλα πακέτα κράκερ πράσινα
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβωλιάσει η κρέμα. Θα καταλάβετε οτι είναι έτοιμη οταν θα αρχίσει να πήζει αλλα προσέξτε να μη σβωλιάσει και να μην σας καεί από κάτω. Γι'αυτό ανακατέψτε συνεχώς.
  2. Αφού πήξει η κρεμούλα τη κατεβάζουμε απο τη φωτιά, ρίχνουμε το κρόκο αυγού και ανακατεύουμε.
  3. Στο μεταξύ έχουμε βάλει μια στρώση κρακεράκια στο ταψί. Εγώ φτιάχνω το ταψί της κουζίνας το τετράγωνο το κλασσικό.
  4. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα τη περιχύνουμε πάνω απο τα κράκερ. Εγώ δεν περιμένω να κρυώσει. Στρώνουμε τη δεύτερη στρώση κράκερ στο ταψί.
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και τη δεύτερη στρώση. Χτυπάμε με το μίξερ τη μορφατ, την άχνη, τις βανίλιες, το βούτυρο κερκύρας και αφού γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα τη βάζουμε πάνω απο τη δεύτερη στρώση κράκερ.
  6. Τέλος σπάμε απο πάνω κρακεράκια σε πολύ μικρά κομματάκια και βάζουμε στο ψυγείο.
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 5932
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 18/03/11 )