Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μανιτάρια γεμιστά Νο.05 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από cmd353   
Τρίτη, 15/03/11

Εξαιρετικό μεζεδάκι, κατάλληλο και για νηστεία ή χορτοφάγους.

Υλικά
  • 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 μαραθόριζα (φινόκιο)
  • 250 γρ. πολτό ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κουταλάκια βασιλικό
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • αλάτι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε και κόβουμε τα ποδαράκια τους, κρατώντας τα ξεχωριστά. Αφαιρούμε το σκληρό μέρος από τη μαραθόριζα (όπως σε λάχανο) και την κόβουμε σε φετάκια (σαν κρεμμύδι για σαλάτα). Ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια.
  • Βάζουμε τα μανιτάρια σε ταψί με την πλευρά των σπόρων προς τα κάτω και ψήνουμε 15-20 λεπτά να βγάλουν το νερό τους στους 200 βαθμούς.
  • Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε κατσαρόλα με καπάκι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα ποδαράκια των μανιταριών, τη μαραθόριζα και 1/4 ποτήρι νερό. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαλακώσει η μαραθόριζα για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε τη ντομάτα, 1 κουταλάκι βασιλικό και δυναμώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να πιει το νερό. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι βασιλικό, την πάπρικα, το πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Προαιρετικά, αν θέλουμε να είναι πιο δεμένη η γέμιση, προσθέτουμε ένα αυγό, ανακατεύοντας καλά.
  • Βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο, αδειάζουμε το νερό και τα αναποδογυρίζουμε. Τα γεμίζουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μπούκοβο. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Μπορούμε να κάνουμε την ίδια σάλτσα και για μακαρονάδα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7130
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 19-03-2011 13:08
 
Πολύ ωραία τα μανιτάρια σου αλλά μου άρεσε πολύ και η ιδέα αυτής της σάλτσας σε μακαρόνια.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 19/03/11 )