Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χοιρινό με γιαχνερά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Παρασκευή, 18/03/11
0166_420

Σε όλη την Κρήτη και ιδικά στην ύπαιθρο και στα χωριά, τα χόρτα συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινή μας διατροφή. Εκτός από τα βραστά και τις πράσινες σαλάτες, με τα γιαχνερά χόρτα  μαγειρεύουμε πολλά και διάφορα φαγητά, μυρωδάτα και πεντανόστιμα.

Θα σας παρουσιάσω άλλη μια συνταγή με αυτά τα χόρτα τώρα που είναι η εποχή τους.

Υλικά (για 3-4 μερίδες) :
  • 1,200 kg χοιρινό πασέτα ή σπάλα Α/Ο
  • 1 kg χόρτα γιαχνερά
  • 1 μάτσο μάραθο
  • 1-2 ντομάτες χοντροκομμένες
  • 5-6 αγριόπρασα ή 1-2 ήμερα
  • 1 φλιτζάνα λάδι
  • Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • Πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση :
  • Ξεβράζουμε το κρέας όπως περιγράφω στο άρθρο μου στη στήλη  Άρθρα-τεχνικές μελών: Ξέβρασμα στο κρέας  (προαιρετικά).
  • Όταν το κρέας είναι στραγγισμένο και στεγνό το τσιγαρίζουμε με το λάδι να ροδίσει, του βάζουμε λίγο νερό και το σκεπάζουμε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 15΄-20΄.
  • Όταν το κρέας είναι μισοψημένο, ρίχνουμε τα χορταρικά με την ντομάτα και το πιπέρι, τα ανακατεύουμε προσεκτικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο πάντα σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο.
  • Ελέγχουμε το νερό να είναι λίγο πιο κάτω από τα χόρτα και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε. Κατά το τέλος το αλατίζουμε και βάζουμε το λεμόνι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6018
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 22-03-2011 15:04
 
Πολύ νόστιμο......
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 27/03/11 )