Έκανα πάντα έτσι τις μπριζόλες με τις πατάτες στο φούρνο αλλά χωρίς την μπίρα. Μια φίλη μου είπε να βάλω και 1 κούπα μπίρα. Το αποτέλεσμα ...υπέροχες ζουμερές και μαλακές μπριζόλες , και πατάτες που λιώνουν στο στόμα. Υλικά - 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1 κιλό πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα μπύρα
- 1 κ.σ μουστάρδα απαλή
- 1,5 λεμόνι
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 κ.σ. βούτυρο σε κομματάκια (προαιρετικά)
- Λάδι
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση - Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί. Τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
- Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάρες και τις βάζουμε γύρω από τις μπριζόλες αφού έχουμε βάλει και σ΄αυτές αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Βάζουμε και το σκόρδο κομμένο σε φετάκια σε διάφορα σημεία και χτυπάμε σ΄ένα μπολάκι, τη μουστάρδα, το λάδι και το λεμόνι και περιχύνουμε το φαγητό.
- Ρίχνουμε την μπύρα, βάζουμε το βούρυτο, το ξύσμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Γυρίζουμε το φαγητό μόλις ροδίσει, περίπου μετά από μια ώρα και συνεχίζουμε έως ότου πιεί τα υγρά του και ροδίσει και από την άλλη πλευρά
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 44661 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |