Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Συκώτι μοσχαρίσιο κρασάτο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από voula   
Τετάρτη, 23/03/11

P1010854

Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή για μαλακό και ζουμερό  συκώτι.

Υλικά
  • Μισό κιλό συκώτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Μισή πράσινη πιπεριά
  • Μισή κόκκινη
  • Μισή κούπα κρασί λευκό
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 5 κ.σ λάδι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές λωρίδες και του ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές.
  • Αφήνουμε να μαραθεί το κρεμμύδι και οι πιπεριές χωρίς να καούν και ρίχνουμε το συκώτι.
  • Ανακατεύουμε και μόλις πιεί τα υγρά του, σε 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε το κρασί, τη δάφνη και το ξύσμα, και αφήνουμε να βράσει έως ότου δέσει η σάλτσα του.
  • Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σβήνουμε το μάτι.

Όσο περισσότερο ψήνουμε το συκώτι τόσο σκληραίνει, γι΄ αυτό προσοχή

P1010857

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 24266
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 28-03-2011 11:44
 
ΜΜΜΜ ! ΛΙΧΟΥΔΙΑ!!!ΜΠΡΑΒΟ!
 
pastaflora
2. 28-03-2011 19:31
 
Να ειχαμε λιγο συωτακι τωρα!!Πολυ ωραιο Βουλα!
 
margarita79
3. 28-04-2011 16:55
 
Μοσχομυρισε! Στα υλικα δεν εχει δαφνη. Χρειαζεται η οχι;
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 28/03/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός