Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Ρολάκια σφολιάτας ζαμπόν-τυρί
Ρολάκια σφολιάτας ζαμπόν-τυρί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 20/03/11
dsc_0333_420
Υλικά
  • 1 φυλλο σφολιατας
  • 200γρ mix cheese (τσενταρ οπωσδηποτε, γκουντα, εμενταλ κτλ)
  • 1 αυγο
  • 5-6 φετες ψιλοκομμένο ζαμπον ή τσιγαρισμενο ψιλοκομμπένο μπεικον
Εκτέλεση
  • Ανακατευουμε τα τριμμενα τυρια με το ψιλοκομμενο ζαμπον και το αυγο χτυπημενο με 1 μεριδουλα γαλα (αυτα του καφε).
  • Χωριζουμε το φυλλο της σφολιατας στη μεση.
  • Σε καθε φυλλο απλωνουμε σε ολη την επιφανεια το μεγμα τυριων.
  • Διπλωνουμε απο την φαρδια πλευρα σε ρολο και κλεινουμε στις ακρες με λιγο νερακι.
  • Βαζουμε την ενωση στην κατω μερια και κοβουμε τα μπαστουνια που σχηματιστηκαν σε φετες 2 εκατοστων.
img_3554_420img_3555_420img_3556_420
  • Τα βαζουμε σε ενα δισκο με λαδοκολλα και τα παταμε λιγο με το χερι μας.
  • Βαζουμε το δισκο στην καταψυξη για λιγο να παγωσουν και να σφιξουν.
  • Αν θελουμε να γυαλισουν τα αλειφουμε με αυγο ή γαλα 
  • Μεταφερουμε τη λαδοκολλα στη λαμαρινα του φουρνου μας και ψηνουμε οπως ειναι παγωμενα στους 180 στον αερα μεχρι να ροδισουν.

Επειδη ειναι οτι καλυτερο να τα ψησουμε παγωμενα γιατι η σφολιατα φουσκωνει ομοιομορφα ειναι καλη λυση να τα εχουμε ετοιμα στην καταψυξη και να ψηνουμε οποτε τα χρειαζομαστε!

dsc_0325_420 

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 25131
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 25-03-2011 08:00
 
Αυτό που τα κρατάμε στην κατάψυξη για όταν τα χρειαστούμε μου άρεσε πολύ! Εύκολο και γρήγορο μεζεδάκι. Μπράβο!!
 
vago
2. 25-03-2011 10:51
 
Νόστιμα και λαχταριστά τα ρολάκια σου Μαργαρίτα.
 
voula
3. 25-03-2011 11:04
 
Υπέροχα!!!! και πανεύκολα!!! Μπράβο!!! Ευχαριστούμε!
 
pastaflora
4. 25-03-2011 20:32
 
k.margarita ithela na sas sigharo!panta kanete toso parousiasima ke eukola pragmata pou me prokalite na ta ftiaxo!!molis ta evgala apo to fourno,moshomirise!!perimeno filous ke..sholia!!euharisto : :)
 
GREGORIANNA
5. 27-03-2011 19:15
 
GREGORIANNA Σε ευχαριστω για τα καλα λογια και χαιρομαι που σου αρεσε .
 
margarita79
6. 27-03-2011 21:42
 
φαινεται πολυ ευκολο και εντυπωσιακο...!
 
kyriaki13
7. 19-03-2012 07:23
 
mardarita 79 μπραβο πολυ ωραιο μεζεδακι.Εβαλα και λιγο κοτοπουλο που μου ειχε μεινει και εγινε σουπερ!!!Θα τα φτιαξω στα γενεθλια της κορης μου.)
 
vasog

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 25/03/11 )