Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Μελόπιττα Σίφνου
Μελόπιττα Σίφνου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07

Υλικά:
Για τη ζύμη:
250 γρ. Αλευρι
1 κουταλακι κοφτο αλατι
130 γρ. Φρεσκο βουτυρο
4-5 κουταλιες νερο
1 κροκο αυγου

Για τη γεμιση:
750 γρ. Αναλατη μυζηθρα η ανθοτυρο
1/2 φλυτζανι μελι
3/4 του φλυτζανιου ζαχαρη
5 αυγα
Ζαχαρη αχνη
Κανελα

Εκτέλεση:
Χτυπάτε τη μυζήθρα στο μίξερ.
Προσθέτετε το μέλι, τη ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι και τ’ αυγά ένα ένα.
Ετοιμάζετε τη ζύμη:
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι, τρίβετε μέσα το βούτυρο, προσθέτετε το αυγό και ραντίζετε το μίγμα με το νερό.
Ζυμώνετε ελαφρά τη ζύμη και την αφήνετε στην άκρη 1 ώρα.
Την ανοίγετε κατόπιν σε φύλλο και τη βάζετε σε μία βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες, ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα.
Τη σκεπάζετε μ’ ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και βάζετε επάνω φασόλια.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζετε τη φόρμα από τον φούρνο, πετάτε τα φασόλια και απλώνετε στη μισοψημένη τάρτα το μείγμα της μυζήθρας.
Ψήνετε τη μελόπιττα (μυζηθρόπιττα) σε μέτριο φούρνο (170 βαθμούς C), για μισή ώρα ακόμα.
Όταν κρυώσει την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )