Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πράσα ογκρατέν με λουκάνικο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 27/03/11
dsc_0345_420_01
Ένα φαγητό εύκολο και μυρωδάτο!
Υλικά
  • 1,5 κιλο πρασα (κυριως το ασπρο μερος και λιγο απο το ανοιχτο πρασινο)
  • 2-3 χωριατικα λουκάνικα 
  • 1 μικρη κρεμα γάλακτος λαιτ
  • 1/2 κεσεδακι γιαουρτι πληρες
  • 1 φλιτζάνι σκληρο τυρι τριμμένο
  • 2 κ.σ λάδι
  • Αλατι,πιπερι
  • Προαιρετικά:1 σκέλίδα σκορδο λιωμενη ή λιγη σκονη σκορδου
Εκτέλεση
  • Κοβουμε τα πρασα σε ροδελες 2 εκατοστων και τα ζεματαμε σε καυτο αλατισμενο νερο για 2-3 λεπτα.
  • img_3561_420Τα σουρωνουμε και τα αφηνουμε να στραγγιζξουν πολυ καλα. Αν θελουμε τα στεγνωνουμε και λιγο μεσα σε απορροφητικο χαρτι.
  • Σε αντικολλητικο τηγανι βαζουμε λιγο λαδι (2 κ.σ) και σοταρουμε τα λουκανικα σε φετακια ισα να παρουν ελαχιστο χρωμα και μετα τα βγαζουμε.
  • Στο ιδιο τηγανι σωταρουμε ελαφρα και τα πρασα.
  • Στρωνουμε σε ελαφρα λαδωμενο πυρεξ μια στρωση πρασα. 
  • Ανακτευουμε την κρεμα με το γιαουρτι και τα λουκανικα και βαζουμε μια στρωση πανω απο τα πρασσα.
  • Αλατοπιπερωνουμε και πασπαλιζουμε λιγο απο το τυρι.
  • Αλλη μια στρωση απο πρασσα ,κρεμα ,λουκανικα και τελειωνουμε με το υπολοιπο τριμμενο τυρι.
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους με αντιστασεις πανω- κατω για περιπου μιση ωρα ή μεχρι να ροδισει η επιφανεια.

Μπορειτε στον πατο του πυρεξ να στρωσετε και μια σειρα τηανισμενες πατατες σε ροδελες για πιο πλουσιο αποτελεσμα.

Αν θελετε μπορειτε να αντικαταστησετε τα λουκανικα με μπεικον και την κρεμα γιαουρτιου με 2 φλιτζάνια μπεσαμελ αραιη.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 11565
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 01-04-2011 18:49
 
Πολύ ωραίο τα φαγητό σου μαργαρίτα. Τα πράσα μου αρέσουν πολύ και έτσι οπως είναι μαγειρεμένα και με το λουκανικάκι τους μέσα, είμαι σίγουρη πως θα είναι πολύ νόστιμα
 
voula
2. 01-04-2011 21:23
 
ax ti kala pou vrika enan tropo na fane ta pedia mou ta prasa..na ste kala!
 
GREGORIANNA
3. 03-04-2011 08:13
 
Ωραία ιδέα και υπέροχος μεζές! Μέχρι εδώ μύρισε...θα το δοκιμάσουμε άμεσα ;)
 
Flora
4. 03-04-2011 17:35
 
ειναι ενα νοστιμο φαγακι για οσους αγαπουν το πρασσο!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 01/04/11 )