Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κέικ σοκόλαση Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 24/03/11
page4
Ενα κέικ πολύυυ σοκολατένιο!
Υλικά
  • 250 γραμ βούτυρο αγελαδινό (τυπου λουρπακ)
  • 8 κ.σ νερό
  • 1 φλιτζανι ζάχαρη 
  • 4 κ.σ κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.σ κονιάκ (και το grand marnier παει)
  • 3 μεγαλα αυγα (ή 4 μικρά)
  • 1 βανιλια
  • 2 1/4 φλιτζανια αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 φακελακι μπεικιν
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βαζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το νερο μετρημένο το κακάο και το κονιάκ. Τα ανακατεύομε με ένα κουτάλι και αρχίζει να βράζει το μίγμα. Μόλις φουσκώσει 1-2 φορές το κατεβάζουμε αμέσως (δε θελουμε να πηξει) και το αδειάζομε σε ένα μπολ
  • Κρατάμε περίπου 1 κουπα από αυτό το σκουρόχρωμο μείγμα  χωριστά. 
  • Αφηνουμε λιγο να κρυωσει και να γινει χλιαρο και προσθετουμε στο μπωλ το αλεύρι σιγα σιγα και επειτα τους κρόκους των αυγών καλα χτυπημένους καθως και τη βανιλια.
  • Τα ασπράδια τα κανουμε μαρεγκα σφικτη και τα προσθετουμε στο μειγμα μαζι με το μπεικιν με διπλωτες κινησεις με μια σπατουλα μεχρι να ενσωματωθεί η μαρέγκα.
img_3557_420
img_3558_420
  • Αδειάζομε σε ένα πυρέξ ή ταψακι αλουμινενιο  περιπου 24 εκατοστα το οποιο εχουμε βουτυρωσει και πασπαλισει με αλευρι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  • Μολις το βαλουμε οπως ειναι ζεστο το χαραζουμε σε κομματια και περιχυνουμε κουταλια-κουταλια με το μειγμα σοκολατας που εχουμε κρατησει μεχρι να απορροφηθει.

Σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγύ!

Καλή  Επιτυχία!

dsc_0341_420


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 6558
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 29-03-2011 16:28
 
Αυτό εμένα μου θυμίζει περισσότερο σοκολατόπιτα, με το σιροπάκι του θα είναι τέλειο. Ο,τι και να είναι πάντως φαίνεται αφράτο. όσο τις τις φωτογραφίες πάρα πολύ ωραίες
 
voula
2. 29-03-2011 16:34
 
Θα μπορουσε καλλιστα να ειναι σοκολατοπιτα αν ακπαοιος το σιροπιαζε εξτρα πριν βαλει το γλασσο απο πανω.Με ενα σιροπακι δλδ 1 κουπα ζαχαρη-1 κουπα νερο και λιγο λεμονι.
 
margarita79
3. 02-05-2011 17:58
 
Το έχεις δοκιμάσει σιροπιαστό;
 
tamar
4. 02-05-2011 18:46
 
Οχι απλα το φανταζομαι γιατι εχω κανει αλλη σοκολατοπιτα που ειναι εξαρετικα δημοφιλης και ηταν παρομοια. 
Εννοω  
αυτη
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 04/04/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός