Ενα κέικ πολύυυ σοκολατένιο! Υλικά - 250 γραμ βούτυρο αγελαδινό (τυπου λουρπακ)
- 8 κ.σ νερό
- 1 φλιτζανι ζάχαρη
- 4 κ.σ κακάο σε σκόνη
- 1 κ.σ κονιάκ (και το grand marnier παει)
- 3 μεγαλα αυγα (ή 4 μικρά)
- 1 βανιλια
- 2 1/4 φλιτζανια αλεύρι γ.ο.χ
- 1 φακελακι μπεικιν
Εκτέλεση - Σε μια κατσαρόλα βαζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το νερο μετρημένο το κακάο και το κονιάκ. Τα ανακατεύομε με ένα κουτάλι και αρχίζει να βράζει το μίγμα. Μόλις φουσκώσει 1-2 φορές το κατεβάζουμε αμέσως (δε θελουμε να πηξει) και το αδειάζομε σε ένα μπολ
- Κρατάμε περίπου 1 κουπα από αυτό το σκουρόχρωμο μείγμα χωριστά.
- Αφηνουμε λιγο να κρυωσει και να γινει χλιαρο και προσθετουμε στο μπωλ το αλεύρι σιγα σιγα και επειτα τους κρόκους των αυγών καλα χτυπημένους καθως και τη βανιλια.
- Τα ασπράδια τα κανουμε μαρεγκα σφικτη και τα προσθετουμε στο μειγμα μαζι με το μπεικιν με διπλωτες κινησεις με μια σπατουλα μεχρι να ενσωματωθεί η μαρέγκα.
- Αδειάζομε σε ένα πυρέξ ή ταψακι αλουμινενιο περιπου 24 εκατοστα το οποιο εχουμε βουτυρωσει και πασπαλισει με αλευρι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
- Μολις το βαλουμε οπως ειναι ζεστο το χαραζουμε σε κομματια και περιχυνουμε κουταλια-κουταλια με το μειγμα σοκολατας που εχουμε κρατησει μεχρι να απορροφηθει.
Σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγύ! Καλή Επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 7997 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |