Υλικά: - 4 μπανανες
- 4-5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη καστανη
- 1 φλιτζανι χυμο πορτοκαλι
- 2 κουταλιες φρεσκο βουτυρο
- 1 ποτηρακι κρασιου ρουμι ή Grand marnie
- ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
Εκτέλεση: - Σε ενα αντικολλητικο τηγανι ζεσταινουνε το βουτυρο και τηγανιζουμε τις μπανανες μεχρι να αρχισουν να παιρνουν χρωμα.
- Πασπαλιζουμε με τη ζαχαρη και αφηνουμε να καραμελωσουν.
- Προσθετουμε το ξυσμα και το χυμο και σιγοβραζουμε για 2-3 λεπτα για να δεσει το σιροπι.
- Ριχνουμε και το ποτο, αφηνουνε να ζεσταθει το ποτο, αποσυρουμε απο τη φωτια και αναβουμε με σπιρτο. Η φλογα θα σβησει οταν εξατμιστει το οινοπνευμα.
Σερβιρουμε καθε μπανανα με το σιροπι της και μια μπαλα παγωτο (π.χ βανιλια) Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7583 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |