| Την περίοδο της Σαρακοστής που η διατροφή μας είναι λιτή, με τo ταχίνι μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμα και θρεπτικά ροφήματα. Υλικά και παρασκευή : - Βράζουμε μια κούπα ελληνικό καφέ, ή κακάο και το αφήνουμε λίγα λεπτά στο
- μπρίκι να κατασταλάξει.
- Βάζουμε μια γερή κουταλιά σούπας ταχίνι στην κούπα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το ρόφημα μέσα και το ανακατεύουμε με το κουτάλι, ρίχνουμε κιάλλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Στην αρχή θα γίνει σαν πολτός, μετά σαν χυλός και στο τέλος θα γίνει σαν γάλα.
- Βάζουμε και τη ζάχαρη κι αυτό είναι όλο
|
Μπορούμε να βράσουμε και τσάι σκέτο ή με κανελογαρίφαλα ή άλλα βότανα (τσάι βουνού-δίκταμο-φασκόμηλο κ.α.) αλλά με τον καφέ είναι πιο ωραίο απ’ όλα. Το συνοδεύουμε με ελιές και παξιμάδι εφτάζυμο και έχουμε ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό ή βραδινό. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8111 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |