| Θα χρειαζόμαστε: - φετες ψωμιου του τοστ
- 1 πλάστη ή ενα στρόγγυλο μακρύ μπουκάλι
- 1 μεταλλικη βασούλα για μάφιν ή κατσαρή για τα κεκακια του παλιού καιρού (κυμματιστή)
- ενα μεγάλο ποτήρι ή μικρό αδειο
- ο... φούρνος της κουζίνας μας
|
Ας τα φτιάξουμε τάκα- τάκα..... - Παίρνουμε μια μια φετα ψωμιου και πιέζουμε με το ποτήρι επάνω στην φέτα σαν κουπ πατ (μπορούμε να βγάλουμε 1 ή δύο, αναλόγως την φετα και το ποτήρι που θα χρησιμοποιήσουμε) και κόβουμε ψωμενιους δίσκους.
- Αφου τα κόψουμε όλα, παίρνουμε κάθε δίσκο και τον πιέζουμε με το πλάστη σαν να ανοίγουμε φυλλο κανονικά και πλαταίνουμε τα ψωμένια δισκάκια. Τα μεγαλώνουμε και τα λεπταίνουμε στο πάχος
- Κατόπιν παίρνουμε τις μεταλλικές βασούλες και τοποθετούμε μέσα με προσοχή τους δίσκους του ψωμιού και τους πιέζουμε να πάρουν την φόρμα του μετάλλου. Όταν τελειώσουμε αυτην την δουλειά τα φουρνιζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν, και τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν
- Όταν κρυώσουν καλά τα φυλάμε μέσα σε τσίγκινο κουτί ή τάπερ και τα χρησιμοποιούμε όταν έλθει η ώρα...
Μπορούμε να βάλουμε γλυκές και αλμυρές γεύσεις όπως γλυκά του κουταλιού στραγγισμένα με σαντιγί και αμυγδαλάκια φιλέ η αλμυρές ιδέες όπως φετούλες ζαμπόν ή 1 κουταλίτσα ρώσικη, η σαλατούλες του κηπουρού, αγγουράκια κυβάκια και σός ροκφόρ, και ότι άλλο ακόμη βάλει ο νους σας.... Ακόμη και μικρά πιτσάκια μπορούμε και κάπου εκεί μέσα με λίγα κομματάκια ζαμπόν, κέτσαπ, τριμμένη πιπεριτσα και τριμμένο τυράκι, γκρατιναρισμένο στα μικροκύμματα να λιώσει... Με λίγα λόγια αυτο μπορούμε να βάλουμε να το κανουν και τα παιδάκια μας, και να τρωνε δημιουργώντας και διασκεδάζοντας!!!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8362 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |