Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Dukan PV – Σουτζουκάκια αλά Dukan Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από AuroraV   
Τρίτη, 29/03/11
Συστατικά

Για τα σουτζουκάκια

  • dukan

    500 gr άπαχος κιμάς βοδινού
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες (ή σκόνη αν προτιμάτε)
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας OatBran

Για την σάλτσα τους

  • 5 φέτες bacon γαλοπούλας (έχει πολύ χαμηλά λιπαρά, μη χρησιμοποιήσετε κανονικό)
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 350 gr ντοματάκια ή χυμό ντομάτας (αν βάλετε έτοιμο προσέξτε τα συστατικά… κάποιοι έχουν ζάχαρη)
  • 150 gr ζωμό λαχανικών (low carb αν βάλετε έτοιμο)
  • Μαύρο πιπέρι
  • Βασιλικός
  • Σκόρδο σε σκόνη
Προετοιμασία

Για τα σουτζουκάκια:

  • Συνδυάστε καλά τα υλικά και φτιάξτε μικρά οβάλ κεφτεδάκια.
  • Τοποθετήστε τα σε δίσκο ψησίματος (συνήθως βάζω χαρτί ψησίματος πάνω στον δίσκο του φούρνου μου… για να μην πλένω).
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς – πάνω κάτω αέρα) για 20 λεπτά.
  • Αναποδογυρίστε τα σουτζουκάκια και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.

Για την σάλτσα:

  • Βάλτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το bacon κομμένο σε κομματάκια σε ένα ψηλό τηγάνι και αφήστε τα να τσιγαριστούν στα ζουμιά τους για λίγο.
  • Μόλις τα κρεμμύδια έχουν αρχίσει να παίρνουν χρώμα προσθέστε τον χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών και τα αρωματικά σας.
  • Αφήστε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει.

  • Προσθέστε τα ψημένα σουτζουκάκια (κατά προτίμηση να είναι ακόμα ζεστά για να μαζέψουν πολύ από το ζουμί) στο μείγμα της σάλτσας που βράζει. Αφήστε τα εκεί για περίπου ένα τέταρτο… στην ουσία μέχρι να δείτε ότι τα πολλά υγρά της σάλτσας έχουν φύγει και έχει δέσει σε πηχτό πολτό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 15259
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 03-04-2011 06:32
 
:upset :p :eek
 
guzelina
2. 27-09-2011 23:20
 
ua to kanv ayrio eyxaristoume gia th syntagh
 
lepenoula
3. 11-10-2011 09:19
 
Ελπίζω να την ευχαριστηθήκατε… :) Το καλό αυτής της συνταγής είναι ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλης της οικογένειας υγιεινά. Οι υπόλοιποι μπορούν να τα φάνε με λίγο ρυζάκι!
 
aurorav

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/04/11 )