| Υλικά - 4 ασπράδια αυγού κτυπημένα μαρέγκα επί 5΄ στην μεσαία ταχύτητα.
- ¾ φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια ψιλοκομμένο καρύδι ψύχα
- 2 κ. σούπας κακάο άγλυκο
- ½ κουτ. Γλυκού κανέλα τριμμένη
- 1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 80 γραμ. κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη
Για την γέμιση: |
Εκτέλεση - Αφού χτυπήσω σκέτα τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτω σε αυτά την μισή ζάχαρη και χτυπάω μαζί και τα δυο να γίνει μια πολύ σφιχτή μαρέγκα.
- Ξεχωριστά σε ένα μπολ ανακατεύω καλά την ξυσμένη κουβερτούρα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, τα ψιλοκομμένα καρύδια, το κακάο, την κανέλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
- Στο μείγμα με τις σκόνες προσθέτω 3 κουταλιές της σούπας από την σφιχτή μαρέγκα και δεν τις διαλύω, αλλά τις κουκουλώνω με το μείγμα της σκόνης με κοφτές κινήσεις
- Επάνω σε αυτό το μείγμα προσθέτω σιγά με προσοχή και την υπόλοιπη μαρέγκα σκορπιστά και με απαλές κινήσεις (για να μην φύγει ο αέρας από την μαρέγκα και δεν φουσκώσει το γλυκό…) μέχρι να ενωθούν τα υλικά
- Στρώνω με χαρτί ψησίματος την λαμαρίνα μου και με κουταλιές της σούπας απλώνω τις κουταλιές με το μείγμα επάνω στο ταψί, αραιά γιατί φουσκώνουν. Φτιάνω ισιες ποσότητες, ετσι όταν καθένα από αυτά θα ψηθουν θα γίνουν ισια μπισκοτάκια
- Ψήνω επί 15-20 λεπτά της ώρας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κ. (μετριο φούρνο.
- Όταν ψηθουν και κρυώσουν, τα ξεκολλάω από την κόλλα του χαρτιού και έχω δίπλα μου πορτοκάλι μαρμελάδα ή από ανάμεικτα εσπεριδοειδή. Παίρνω μια πολύ μικρή κουταλίτσα και δύο μπισκοτάκια και δημιουργώ μικρά σάντουιτς μαρμελάδας, δηλαδή «σαμπλέ» καρυδιού.
Μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε τσίγκινο κουτί ή σε τάπερ με χαρτοπετσέτες ανάμεσα για να διατηρηθούν τραγανά μέχρι να φαγωθεί και το τελευταίο σαμπλέ… Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5209 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |