Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Γαύρος Ξυδάτος Νο.04 (στην κατσαρόλα)
Γαύρος Ξυδάτος Νο.04 (στην κατσαρόλα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Τρίτη, 29/03/11

P1010938
Νόστιμο, γρήγορο και οικονομικά πιάτο.

Συνοδεύει το ουζάκι ή την μπυρίτσα μας, αλλά και με μια σαλάτα χόρτα ή ψητές πατάτες αποτελεί πλήρες γεύμα.

Υλικά
  • 1 κιλό γαύρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Μισή πράσινη πιπεριά
  • Μισή κόκκινη
  • 3 κ.σ ξύδι
  • Λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τον γαύρο αν δεν τον έχουμε πάρει ήδη έτοιμο, πλένουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίξει λίγο από τα πολλά νερά.
  • Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και τις πιπεριές. Δεν θέλουμε να μας καούν γιατί θα μυρίσουν.
  • Έπειτα βάζουμε το γαύρο μας από πάνω ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και μισό φλ. του καφέ  νερό. Μόλις βράσει 2 -3 λεπτά ρίχνουμε και το ξύδι και αφήνουμε να πιεί τα υγρά του. Περίπου 10 λεπτά θέλει.
p1010928_425
p1010937_425

Δεν ανακατεύουμε παρά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.

Η φωτιά μας πρέπει να είναι δυνατή γιατί θέλουμε να εξατμιστούν τα υγρά μας γρήγορα.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 6783
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 03-04-2011 08:15
 
Εύκολα και πολύ γρήγορα :zzz  
Ευχαριστούμε, Βούλα!!
 
Flora
2. 03-04-2011 08:36
 
Τέλειος ουζομεζές!!
 
vago
3. 03-04-2011 11:06
 
Θα προσθέσω και καμιά καυτερή πιπεριά τσίλι 
ή κοκκινοπίπερο να τον κάνω hot...αν μου επιτρέπεις :p
 
tsigkos59
4. 03-04-2011 14:17
 
Η ιδέα με την καυτερή πιπεριά πολύ μου άρεσε. Την επόμενη φορά θα το κάνω έτσι.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 03/04/11 )