Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Σαλάτα με τορτελίνια και μπρόκολο
Σαλάτα με τορτελίνια και μπρόκολο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από voula   
Τρίτη, 12/04/11
Image2
Και μόνη της  αποτελεί  πλήρες γεύμα.

Τέλεια σαλάτα, με χρώμα και γεύση που δεν θα περάσει απαρατήρητη απ΄ οποιοδήποτε τραπέζι σας.

Υλικά
  • 1 πακέτο τορτελίνια με τυρί
  • Μερικές φούντες μπρόκολο
  • Μπέικον τηγανισμένο
  • Ντοματάκια

Για τη σως

  • 4 κ.σ άσπρο ξύδι
  • ¾ φλ. τσαγιού λάδι
  • 3/4κ.γ. ρίγανη
  • ¾ κ.γ ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Εκτέλεση
  • Βράζουμε το τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού του πακέτου
  • Βάζουμε το μπρόκολο για λίγα λεπτά σε νερό που βράζει. Αμέσως το βάζουμε σε παγωμένο νερό για να διατηρήσει το χρώμα του.
  • Βάζουμε το μπέικον σε τηγάνι αντιπολιτικό , χωρίς λιπαρή ουσία μέσα και το ροδοκοκκινίζουμε . Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη σαλατιέρα.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά της σως στο μπλέντερ ή σε σέικερ και περιχύνουμε τη σαλάτα μας
Image1

Καλή επιτυχία

Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Μαρίνα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 4015
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 16-04-2011 19:53
 
φαίνεται υπέροχη σαλάτα...αλλά μόνο λίγα λεπτά να βράζει το μπρόκολο?δεν θα είναι σκληρό?
 
litba
2. 17-04-2011 01:12
 
Το *λίγα λεπτά* είναι σχετικό. Οπως βλέπεις στη φωτογραφία έχει μόνο φουντίτσες άρα βράζει πιο γρήγορα. εμένα το μπρόκολο και γενικά τα περισσότερα λαχανικά μου αρέσει να κρατάνε και λίγο, είναι θέμα γούστου αυτό. εσύ μπορείς να το βράσεις όσο θέλεις, δεν θ΄αλλάξει το αποτέλεσμα.
 
voula
3. 18-04-2011 08:41
 
Ωραία, μυρωδάτη σαλάτα ;) 
Κι εμένα το μπρόκολο (αλλά και το κουνουπίδι) μου αρέσει να κρατάει αρκετά... :roll
 
Flora
4. 20-04-2011 11:35
 
Artiotato kai nostimotato 
ena plires gevma
 
susudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 26/10/12 )