Αυτό το γλυκάκι το ονόμασα έτσι γιατί μου το ζητάει η κόρη μου τα τελευταία 3 χρόνια να το φτιάξω για την γιορτή της. Φέτος το έφτιαξα με φράουλα και μπανάνα.
Υλικά - 1 φάκελο φρουι ζελέ με γεύση φράουλα
- 400 ml (2φλ. τσαγιού) γάλα
- 200 ml (1 φλ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 5-6 φρέσκες φράουλες
- 150 γρ. μπισκότα (εγώ βάζω πτι μπερ αλλα μπορείτε να βάλετε κι άλλα)
- 300 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση - Βράζετε την κρέμα γάλακτος και 200 ml (1φλ. τσαγιού) γάλα. Κατεβάζετε απο την φωτιά και διαλύετε το περιεχόμενο του φακέλου φρουι ζελέ φράουλα.
- Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει αρκετα αλλα όχι να πήξει.
- Βράζετε 200 ml (1φλ. τσαγιού) γάλα. Αποσύρετε απο τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά.
- Μοιράζω σε ατομικά κυπελάκια το μπισκότο τριμμένο και απο πάνω ρίχνω την γκανάς σοκολάτας.
- Αφού κρυώσει η σοκολάτα ρίχνω κομματάκια φράουλας και τα πατάω λίγο να μπουν μέσα στη σοκολάτα τα μισά.
- Απο πάνω ρίχνω την υγρή ακόμα κρέμα φράουλα.
- Γαρνίρω με τρούφα, φράουλες, νυφάδες σοκολάτας ή ότι άλλο έχω έμπνευση και τα βάζω στο ψυγείο.
- Εναλλακτικά μπορείτε να το βάλετε σε μακρόστενη φόρμα στρώνοντας πρώτα την κρέμα (αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει και να πήξει) μετα τα κομματάκια φρούτου, την γκανάς, και στο τέλος τα μπισκότα.
Οταν παγώσει καλά ξεφορμάρετε και κόβετε σε κομμάτια. Επίσης γίνεται με ότι φρούτο θέλετε. Βάζετε αντίστοιχο φρουι ζελέ και κομμάτια φρούτου Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 8032 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |