Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πατατόπιτα Νο.06 (με μανιτάρια, νηστίσιμη)
Πατατόπιτα Νο.06 (με μανιτάρια, νηστίσιμη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 07/04/11
dsc_0470_425
Νόστιμη πίτα για νηστεία και όχι μόνο!
Υλικά
  • Φυλλο για πιτες
  • 700γρ.μανιτάρια σε φετες(κονσερβα ή φρεσκα)
  • 4 πατατες μεγαλουτσικες
  • 250 γρ.φυτικο τυρι(υπαρχει νηστισιμο Κολιος στο σ/μ)
  • 2 κρεμμυδακια φρεσκα
  • 1 κρεμμυδι ξερο
  • 1 ποτηρακι κρασι λευκο
  • Αλατι,πιπερι,λιγο μοσχοκάρυδο
  • Λαδι για τα φυλλα (άν ειναι χωριατικα) και για το σοταρισμα
Εκτέλεση
  • Σοταρουμε το κρεμμυδι στο λαδι και προσθετουμε προς το τελος το φρεσκο κρεμμυδακι.
  • Ριχνουμε τα μανιταρια και αφηνουμε να σοταριστουν και αυτα.
  • Σβηνουμε με το κρασι και αλατοπιπερωνουμε
  • Σκεπαζουμε για λιγο να ψηθει το κρεμμυδι και ανοιγουμε σε χαμηλη φωτια μεχρι να εξατμιστουν τελειως τα υγρα.
  • Βραζουμε τις πατατες σε αλατισμενο νερο και τις παταμε ζεστες με ενα πηρουνι ή τις περναμε απο το μυλο του πουρε.
  • Προσθετουμε λιγο μοσχοκαρυδο και ενωνουμε την πατατα με τα μανιταρια.
  • Ριχνουμε το τυρι και ανακατευουμε.
img_3609_425img_3610_425img_3611_425
  • Στρωνουμε τα φυλλα σε ταψι μας και ψηνουμε στους 180  για 1 ωρα περιπου ή μεχρι η πιτα μας να ροδισει.

Αν την κανετε εκτος νηστειας μπορειτε να βαλετε οτι κιτρινο τυρι σας αρεσει καθως και λιγο μπεικον που ταιριαζει πολυ.

Μπορειτε με αυτον τον τροπο να αξιοποιησετε και πουρε πατατας που σας εχει μεινει.

 Καλή Επιτυχία

dsc_0468horz_425_02
 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 30215
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 11-04-2011 08:55
 
Μπραβο σου μαργαρητα μου πολυ ωραια Λεω να παραλειψω το κρεμμυδι.SUPER τρελενομαι κ για μανιταρια :) :) Να βαλω κ κοκκινη πιπερια? Η θα ειναι too much?
 
anna9
2. 11-04-2011 09:35
 
Κρεμμυδακι χλωρο ή ξερο θα βαλεις μαζι με τα μανιταρια αλλιως θα ειναι ανοστα.Πιπερια.. ..πως δεν τη σκεφτηκα?χαχαχα!Ωραια ιδεα!
 
margarita79
3. 11-04-2011 12:56
 
Μπράβο Μαργαρίτα μου τέλεια πιτούλα ....!!!!
 
voulaskl
4. 11-04-2011 20:55
 
πολύ ωραία η πίτα σου Μαργαρίτα. η πατάτα με το μανιτάρι δένουν πολύ ωραία. θα την κάνω την Μ. Εβδομάδα.
 
voula
5. 11-04-2011 21:36
 
Mαργαριτα οταν λες φυλλο για πιτες εννοεις κρουστας? Η σφολιατας?
 
anna9
6. 11-04-2011 23:22
 
Εννοω το παραδοσιακο-χωριατικο φυλο που γραφει πανω ''για πιτες'' υπαρχουν πολλες μαρκες στο σ/μ.Ομως μπορεις να βαλεις και κρουστας ή οτι αλλο φυλλο σου αρεσει.
 
margarita79
7. 11-04-2011 23:22
 
Εννοω το παραδοσιακο-χωριατικο φυλο που γραφει πανω ''για πιτες'' υπαρχουν πολλες μαρκες στο σ/μ.Ομως μπορεις να βαλεις και κρουστας ή οτι αλλο φυλλο σου αρεσει.
 
margarita79
8. 12-04-2011 07:58
 
Μμμμ, πολύ ωραίος συνδυασμός! Εγώ θα τον έβλεπα και σε πιροσκί :grin  
Θα το τιμήσουμε δεόντως ;)
 
Flora
9. 12-04-2011 08:51
 
Ευχαριστω μαργαριτα αλλα εχω αλλη μια απορια.Μολις γυρισα απο το σουπερμαρκετ αγορασα ενα που γραφει φυλλο για πιτες κ λεει 6 τεμαχια πανω. Θα βαλω 3 κατω μετα την γεμιση κ αλλα 3 φυλλα πανω????
 
anna9
10. 12-04-2011 08:52
 
Σε ζαλησα sorry
 
anna9
11. 12-04-2011 09:49
 
Ναι θα μοιρασεις τα φυλλα 3 κατω και 3 πανω απλα θα τα λαδωσεις αναμεσα.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/04/11 )