Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Black forest με φράουλες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 13/04/11
dsc_0489_425_01
Απολαυστική και ανάλαφρη!
Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά 
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 βανιλιες
  • 1 κ.γ μπεικιν
  • 30 γρ. κακάο σε σκόνη

Για το σιρόπι

  • 150 ml νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
  • 1 σφηνακι κονιακ

Για τη γέμιση

  • 6 κ.σ μαρμελαδα φραουλα
  • 800γρ.σαντιγι
  • 100 γρ. φραουλες ψιλοκομμενες
Για το στόλισμα
  • Κουβερτουρα τριμμενη
  • Φραουλες
Εκτέλεση
  • Χτυπαμε πολυ καλα τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν
  • Προσθετουμε τη βανιλια και το αλευρι με το κακαο και το μπεικιν κοσκινισμενα και ανακατευουμε απαλα να γινει ενα μειγμα ομοιογενες.
  • Αδειαζουμε σε τσερκι 24εκ. στρωμενο με λαδοκολα
  • Ψηνουμε στους 170 βαθμους (στον αερα) για 20-25 λεπτα. 
  • Αφηνουμε το παντεσπανι να κρυωσει καλα και το χωριζουμε σε 2 ισα μερη.
  • Ετοιμαζουμε τη σαντυγι και το σιροπι.
  • Σε ενα κατσαρολακι βραζουμε για 2 λεπτα τη ζαχαρη με το νερο.
  • Αφηνουμε να κρυωσει και προσθετουμε το κονιακ και τις πολτοποιημενες φραουλες.
  • Στηνουμε το τσερκι σε μια πιατελα και βαζουμε το ενα παντεσπανι.
  • Απλωνουμε με ενα πινελο το μισο σιροπι ωστε να παει παντου.
img_3616_425img_3617_425img_3618_425
  • Απλωνουμε τη μιση μαρμελαδα.
  • Βαζουμε μια στρωση σαντυγι (300γρ) και απο πανω τις ψιλοκομμενες φραουλες
  • Βαζουε και το δευτερο παντεσπανι, το υπολοιπο σιροπι, την υπολοιπη μαρμελαδα και αλλα 300 γρ. απο τη σαντιγι.
img_3620_425dsc_0492_425dsc_0477_425
  • Βαζουμε την τουρτα να παγωσει.
  • Ξεφορμαρουμε και στολιζουμε τα πλαινα με την υπολοιπη σαντιγι.
  • Πασπαλιζουμε κουβερτουρα τριμμενη και στολιζουμε με ολοκληρες φραουλες .
  • Η τουρτα μας ειναι ετοιμη!

Καλή επιτυχία!!!

page_1

Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 10218
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 17-04-2011 11:53
 
:eek :eek :eek Λατρεύω τις φράουλες σε συνδυασμό με σαντιγή...και η φωτογραφία μιλάει από μόνη της!!! 
Μου τρέχουν τα σάλια :upset  
Εύγε Μάρτζι, έγραψες :zzz :zzz
 
Flora
2. 17-04-2011 15:01
 
Πολύ ωραια η τούρτα. Θα την κάνω μάλλον την ημέρα για την ημέρα του Πάσχα. Μετά το φαγητό θα είναι ό, τι πρέπει μια ανάλαφρη τουρτίτσα
 
voula
3. 17-04-2011 23:50
 
Ε...δεν παίζεσαι...τι μας κάνεις τώρα... μας ξελίγωσες και που να βρούμε τα υλικά τέτοια ώρα...θα με κάνεις να τρέχω σε ζαχ/στείο 
Λιγότερες φωτος αλλη φορά!!! :p :p :p
 
tsigkos59
4. 18-04-2011 09:25
 
Θελω κ εγω :cry :cry :cry
 
anna9
5. 18-04-2011 09:45
 
Αυτη η τουρτα μη σας φοβιζει ειναι πολυ ευκολη και παραααα πολυ ευγευστη. 
Μονο το παντεσπανι κανετε και ενα σιροπι. 
Μετα ειναι απλη συναρμολογηση.Σαντιγι,μαρμελαδα ,σιροπι και φραουλες.
 
margarita79
6. 10-05-2011 10:38
 
Τι τούρτα είναι αυτή???....!!!! :zzz  
Να σαι καλά ρε Μαργαρίτα και ότι έψαχνα τι τούρτα θα φτιάξω για τα γενέθλια της κόρης μου.!! :p
 
KATERINA71
7. 10-05-2011 13:55
 
Μαργαρίτα οι συνταγές σου είναι πραγματικά εγγύηση. Την έφτιαξα χθες και ξετρελαθήκαμε οικογενειακώς. Μπράβο σου και πάλι :zzz
 
doraki
8. 10-05-2011 13:58
 
Doraki Να εισαι καλα σε ευχαριστω πολυ!!Αυτη η τουρτα πραγματικα εγινε φανταστικη! 
Κατερινα71 να τη φτιαξεις ειναι σιγουρο οτι θα ρεσει πολυ.Και με μια παιδικη διακοσμηση θα τρελαθει και η μικρη σου!
 
margarita79
9. 15-05-2011 14:01
 
Η κόρη μου είναι στην εφηβεία και όπως καταλαβαίνεις δεν θέλει παιδικά πια.. :roll  
Την διακόσμησα λοιπόν όπως και εσύ μόνο που πήρα έτοιμο παντεσπάνι γιατί βιαζόμουν πολύ να είναι έτοιμη πριν έρθει η κόρη μου, γιατί ήταν έκπληξη! :grin  
Πάντως ένα κομμάτι δεν έφτανε σε κανέναν και εγώ χάλασα για άλλη μια φορά την διαιτά μου. 
Χαλάλι σου ! και πάλι συγχαρητήρια. :p
 
KATERINA71
10. 16-05-2011 12:32
 
Χαιρομαι που σας αρεσε!Δεν ηξερα οτι εχεις τοσο μεγαλη κορη!Να τη χαιρεσαι!!!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/04/11 )