Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καλαμαράκια στιφάδο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Κυριακή, 10/04/11
0200_425_01
Υλικά (για 3-4 μερίδες) :
  • 1 κιλό καλαμαράκια (φρέσκα ή κατ/να)
  • 5-6 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες τριμμ. ή μισό κουτί ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • 1   >>   κρασί ξηρό
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • πιπέρι – αλάτι και 1 σφηνάκι ξύδι
Εκτέλεση :
  • Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε χοντρές ροδέλες και τα αφήνουμε στο σουρωτό να στραγγίζουν. 
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό που έχουμε βάλει μέσα μια χούφτα αλάτι. Τα αφήνουμε 15’-20’ να φύγει η σπιρτάδα τους και μετά τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.
  • Τσιγαρίζουμε τα καλαμαράκια με το λάδι 5’-10’να φύγουν τα πολλά υγρά και τα σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε και την ντομάτα, τον πελτέ, τα μυρωδικά και νερό να τα σκεπάζει ίσα-ίσα. Τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά 15’-20’ ελέγχοντας το νερό.
  • Όταν τα καλαμαράκια είναι μισοψημένα, ρίχνουμε και τα κρεμμύδια, τα ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν και τα κρεμμύδια.
  • Κατά το τέλος, κανονίζουμε το ζουμί να είναι ίσα-ίσα, το αλατίζουμε και βάζουμε το ξύδι.
  • Μπορούμε να τα ψήσουμε και στη χύτρα, 10' τα καλαμαράκια και άλλα 5' με τα κρεμμύδια.

Τα συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες.

Μπορούμε να τα κάνουμε και ''κοκκινιστά'' μόνο με ένα κρεμμύδι τσιγαρίζοντας το πρώτα με το λάδι και μετά τα καλαμαράκια.
Κατά τα άλλα συνεχίζουμε το μαγείρεμα κανονικά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 14509
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 14-04-2011 12:03
 
εΙΣΑΙ ΟΜΩς ΚΑΙ...Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣΣΣΣ!!! ΤΥΧΕΡΗ Η ΓΥΝΑΣΙΚΟΥΛΑ ΣΟΥ...!!!!!ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
 
pastaflora
2. 14-04-2011 12:05
 
....Τελικα εχω σοβαρο ...προβλημα με τα ματια μου.... και επειμενω να μην φορω τα γιαλια μου γιατι εκνευριζομαι.... Θελω ξύλο? η οχι?
 
pastaflora
3. 17-04-2011 01:00
 
Πολύ ωραίο φαγητό!Ψηφίζω φρέσκο καλαμαράκι μα μυρίζει θάλασσα. Νοστιμότατο φαγητό, ό, τι πρέπει νια τη νηστεία την επόμενη εβδομάδα
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 13/04/11 )