Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λουκανικοπιτάκια της στιγμής Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από voula   
Σάββατο, 23/04/11
P1020065

Εύκολα και νόστιμα πιτάκια σ΄ ελάχιστο χρόνο!!! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα΄ αγοράσουμε απ΄ έξω  έτοιμα. Δεν λερώνουμε πραγματικά κανένα σκεύος και γίνονται σ΄ ελάχιστα λεπτά.

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας ή ζύμης κουρού
  • 1 πακέτο λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης
  • Λίγη κέτσαπ (προαιρετικά)
  • Λίγη μουστάρδα προαιρετικά
vip
Εκτέλεση
p1020053_425
p1020054_425
  • Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας με το σελοφάν στον πάγκο εργασίας μας. Το πατάμε ελαφρά να πλατύνει.
  • Κατά μήκος της στενής πλευρά του βάζουμε 1 και μισό λουκάνικο και τυλίγουμε κρατώντας το σελοφάν  τόσο ώστε να κλείσουμε τα λουκάνικα. Εκεί που ενώνουμε βρέχουμε με λίγο νερό για να κολλήσει καλά.
  • Πατάμε ελαφρά και κόβουμε. Έχουμε ένα μπαστούνι και το κόβουμε σε κομματάκια. Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.
  • Συνεχίζουμε έως ότου τελειώσει το φύλλο μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με μισή ώρα περίπου.
p1020055_425
p1020056_425

Για πιο πικάντικη γεύση αν θέλουμε βάζουμε σ΄ ένα πιάτο λίγη κέτσαπ και λίγη μουστάρδα και βουτάμε εκεί το λουκάνικα μας πριν τα  βάλουμε στο φούρνο.

Για να φουσκώσουν καλύτερα το πιτάκια μας η σφολιάτα μας θα πρέπει να μην είναι τελείως ξεπαγωμένη, ή αν θέλουμε μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν τα ψήσουμε.

Επίσης αν ή σφολιάτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι φρέσκια μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη και να τα ψήσουμε όταν θέλουμε χωρίς να τα ξεπαγώσουμε.

Μπορείτε να βάλετε ό, τι γέμιση θέλετε.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 16846
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 26-01-2016 10:00
 
Με κουρού τα έχεις δοκιμάσει; Είναι καλά;
 
tamar
2. 26-01-2016 23:04
 
Δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά πιστεύω πως θα είναι καλά. Είναι ωραίο φύλλο και το κουρού.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 29/04/11 )