Το απόλυτο νηστίσιμο γλυκάκι! Η συνταγή ειναι του Άκη Πετρετζίκη απο την εκπομπη ''πρωινο μου'' και νομιζω οτι ειναι τα καλυτερα κουρκουμπινια που εχω δοκιμασει. Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας (το λεπτο για γλυκα)
- Σπορέλαιο για τηγάνισμα
- 300 γρ. κουβερτούρα (αν τα κανουμε ολα με σοκολατα αλλιως 1 πλακα)
Για το σιρόπι - 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα γλυκόζη
- φλούδα από 1 λεμόνι
- 1 στικ κανέλλας ή 1 βανίλια
Εκτέλεση - Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν. Μόλις αρχίζει να βράζει αφήνουμε άλλο 1 λεπτό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Αλείφουμε ένα φύλλο κρούστας με σπορέλαιο(καλυτερα με ενα δοχειο για ψεκασμα) και στην πανω μερια στην άκρη με λίγο νερό από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και αλείφουμε με σπορέλαιο εκτός από 5 εκατοστά, που αλείφουμε με νερό.
- Τυλίγουμε στη μεση και αλλη μια φορα στη μεση απο τη στενη μερια και μετα κυλινδρικά το φύλλο να γινει ρολακι και προσέχουμε εκεί που αλείψαμε με νερό να κολλήσει καλά.
- Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα και αφήνουμε στην άκρη. Αφήνουμε 20 λεπτά να κάτσει το φύλλο και να κολλήσει.
- Κόβουμε σε μικρούς κυλίνδρους των 1.5 εκατοστών και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν.
- Από το τηγάνι τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και κατευθείαν όσο είναι ζεστά στο κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε 1 λεπτό στο σιρόπι και τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κουρκουμπίνια.
- Αν θελουμε σοκολατένια τα βάζουμε στην κατάψυξη αφού τα απλώσουμε σε μια λαδόκολλα για 30 λεπτά.
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε ένα ένα τα παγωμένα κουρκουμπίνια από την κατάψυξη και αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα.
Τα κουρκουμπίνια είναι έτοιμα! Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 11528 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |