Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί |
|
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59
|
Παρασκευή, 15/04/11 |
| Υλικά (για 4-5 μερίδες) : - 1 φύλλο παστό μπακαλιάρο 1 κιλό περίπου
- 1,5 κιλό πατάτες χοντροκομμένες
- 3-4 κόκκινες ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί ψιλοκ.
- 1-2 κ.σ. πελτέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδια σκόρδο >>
- 1 φλιτζ. λάδι
- 1-2 πρέζες ρίγανη
- πιπέρι-αλάτι
|
Εκτέλεση : - Από την προηγούμενη μέρα καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από τα πτερύγια, τον κόβουμε κομμάτια και τον βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό για 24 ώρες αλλάζοντας το 2-3 φορές.
- Την άλλη μέρα ξύνουμε προσεκτικά τα λέπια από τον μπακαλιάρο και βγάζουμε τις μαύρες πέτσες από το μέρος της κοιλιάς.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι και όταν ροδίσουν ρίχνουμε τις πατάτες, την ντομάτα, τον πελτέ, τη ρίγανη, το πιπέρι και νερό να είναι ίσα-ίσα. Τα ανακατεύουμε και τα σκεπάζουμε να σιγοβράσουν 10'-15' σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν οι πατάτες είναι μισοψημένες, με μια κουτάλα κάνουμε χώρο και χώνουμε τον μπακαλιάρο ανάμεσα τους. Συμπληρώνουμε νερό να είναι πάντα ίσα-ίσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά !!!
- Αναχουμίζουμε 1-2 φορές το τσικάλι και κατά το τέλος το αλατίζουμε με προσοχή γιατί ο μπακαλιάρος μπορεί να είναι αλμυρός.
- Όταν οι πατάτες σκάσουν και πιρουνίζονται είναι έτοιμο, το τραβάμε από τη φωτιά, το αφήνουμε 10'-15' να μαρουβίσει (ομοιογένεια υλικών και αρωμάτων) και μετά σερβίρουμε.
Εγώ τα ψήνω όλα μαζί στη χύτρα 5' Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7632 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/04/11 )
|