Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαγειρίτσα Νο.07 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Δευτέρα, 18/04/11
0223_425
Υλικά (για 4-5 μερίδες):
  • 1 κεφαλάκι αρνίσιο (χαραγμένο με τη μαχαίρα)
  • 1/2 κιλό συκωταριά αρνίσια (λίγο συκώτι και λίγο πνευμόνι)
  • 15 γαρδουμάκια
  • το λαιμό του αρνιού κομένο 3-4 κομμάτια
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι ή αντίδι χοντροκομμένο
  • 1 κρ/πότηρο λάδι
  • Πιπέρι-αλάτι
  • Χυμό από 2 λεμόνια 
  • 2 αβγά
  • 1 κ.σ. κορν-φλάουρ
Εκτέλεση :
  • Ξεβράζουμε όλα τα κρεατικά σε μπόλικο νερό σύμφωνα με το άρθρο μου: Ξέβρασμα στο κρέας
  • Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά και τα βάζουμε όλα μαζί και το λάδι να βράσου σε καθαρό νερό για 30’ περίπου.
  • Κανονίζουμε το ζουμί να είναι σαν πηχτή σούπα (1-2 δάχτυλα πιο πάνω) και όταν τα γαρδουμάκια τσιμπιούνται με το πιρούνι, είναι ψημένα.
  • (Στη χύτρα τα κρεατικά ψήνονται σε 10’)
  • Μετά ρίχνουμε και τις πρασινάδες να ψηθούν άλλα 10’ και κατά το τέλος το πιπέρι και αλάτι.
  • Σε ένα μπωλ χτυπάμε πρώτα το λεμόνι με το κορν-φλάουρ και μετά ρίχνουμε και τα αβγά και τα χτυπάμε καλά. Παίρνουμε 2-3 κουτάλες ζουμί και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο αβγολέμονο, το αδειάζουμε στο τσικάλι και το ανακατεύουμε.

kalianastasi_225

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 

ΚΑΙ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4681
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 24/04/11 )