Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πράσα γιαχνί (κλασικό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Κυριακή, 17/04/11
0209_425
 Υλικά (για 3-4 μερίδες):
  • 1,200  κιλό πράσα
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 2-3 ντομάτες τριμμένες
  • 1-2 κ.σ. πελτέ
  • 2-3 πατάτες χοντροκομμές
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • πιπέρι-αλάτι
Εκτέλεση :
  • Καθαρίζουμε τα πράσα από τα εξωτερικά φύλλα και τα κόβουμε κομμάτια 3-4 εκ. χωρίς να τα σκίσουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτό να στραγγίζουν.
  • Χοντροκόβουμε το σέλινο και ετοιμάζουμε την ντομάτα και τις πατάτες.
  •  Σοτάρουμε με το λάδι τα πράσα με το σέλινο 3’-5’ να μαραθούν, βάζουμε τις πατάτες την ντομάτα, τον πελτέ και λίγο νερό.
  • Τα ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά 30’ περίπου σκεπασμένα.
  • Τα αναχουμίζουμε 1-2 φορές κανονίζοντας το ζουμί να είναι ίσα-ίσα και κατά το τέλος βάζουμε το πιπέρι και το αλάτι.

Όταν τα πράσα και οι πατάτες τσιμπιούνται με το πιρούνι είναι ψημένα, ρίχνουμε το λεμόνι, το τραβάμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 5’-10’ να μαρουβίσει.

(Στη χύτρα ψήνονται όλα μαζί σε 5’)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 42261
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 20-12-2017 12:02
 
:grin :grin :grin :grin
 
lola

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 22/04/11 )