Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Dukan - Σάλτσα μελιτζάνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Marianne   
Παρασκευή, 22/04/11

Σάλτσα μελιτζάνα (για κρέατα, αλλά και σαν βασικό πιάτο συνοδευόμενο με τυρί ή γιαούρτι (πρωτεΐνη)
Για 2η φάση / Για όλες τις φάσεις αν αντικαταστήσουμε τις φρέσκες ντομάτες (2η φάση), με κονκασέ ή πελτέ (1η φάση)

Υλικά
  • 3 μέτριες μελιτζάνες με τη φλούδα τους, κομμένες σε μεγάλους (όχι πάρα πολύ) κύβους
  • 4 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. κοφτό ζαχαρίνη
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • αλάτι, πιπέρι

dukan

Εκτέλεση
  • Κόβουμε και ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες μας κατά τα γνωστά. Δεν τις ξεφλουδίζουμε για να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μη λιώσουν.
  • Τρίβουμε τις ντομάτες. Βάζουμε σε κατσαρόλα 2-3 κ.γ. νερό (στην θέση του λαδιού) και περνάμε τις μελιτζάνες, χωρίς να τις σοτάρουμε για πολύ. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στο ίδιο σκεύος την ντομάτα, τη ζαχαρίνη, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο. Βράζουμε να δέσει ελαφρά η σάλτσα μας, χωρίς να πιει τα υγρά της.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα τις μελιτζάνες και σιγο μαγειρεύουμε τόσο όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν και να μείνει η σάλτσα με αρκετά υγρά.

Κάποιες φορές τυχαίνει οι μελιτζάνες να μην έχουν μαλακώσει όσο πρέπει αλλά να έχουν σωθεί τα υγρά της σάλτσας, σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να προσθέτουμε αν έχουμε ζωμό ζεστό ή νερό ζεστό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11507
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 28-04-2011 17:07
 
Οι μελιτζανες τραβουν πολυ λαδι σε κατσαρολι η τηγανι. Αν ομως βαλεις τους κυβους της σε ταψι με λιγο αλατι και πασαλειμμα λαδιου, για 10' στους 200• , τοτε μενουν ζωντανες κι η σαλτσα τελεια.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 28/04/11 )