Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Διαίτης arrow Dukan - Κέτσαπ σπιτική (2 συνταγές)
Dukan - Κέτσαπ σπιτική (2 συνταγές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Marianne   
Τετάρτη, 20/04/11

Βρήκα 2 συνταγές για κέτσαπ, ελπίζω να σας αρέσουν.

Για όλες τις φάσεις

Συνταγή 1η

dukan

Υλικά
  • Κονσέρβα κονκασέ,
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μακριά κόκκινη πιπεριά (για 2η φάση, μέρα λαχανικών)
  • 5 καρφάκια γαρίφαλα
  • 1½ ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουταλιά πιπέρι σε κόκκους
  • 1/2 φλιτζάνι ζαχαρίνη
  • 1/2 φλιτζ. ξίδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
  • Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε στα τέσσερα και τα βράζετε για 30 λεπτά με τις πιπεριές, το κονκασέ, το σκόρδο, το αλάτι και λίγο νερό. Tα παίρνετε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα περνάτε από το μύλο του πουρέ ή στο μούλτι. Στη συνέχεια, τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά τα οποία θα δέσετε σε ένα πουγκί από τουλουπάνι και θα συνεχίσετε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, αφαιρείτε το πουγκί με τα μπαχαρικά και προσθέτετε το ξίδι και τη ζαχαρίνη.
  • Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει και αποστειρώνετε τα γυάλινα μπουκάλια ακολουθώντας την εξής διαδικασία: Στην αρχή τούς ρίχνετε λίγο ζεστό νερό για να μη ραγίσουν και σπάσουν από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας και στη συνέχεια ζεματάτε τα μπουκάλια μαζί με τα πώματα.
  • Μόλις στραγγίξουν τα μπουκάλια, τα γεμίζετε με την κέτσαπ, προσέχοντας να μην τα ξεχειλίσετε. Συγκεκριμένα, αφήνετε 4 εκατοστά κενό από το στόμιο. Κλείνετε καλά τα μπουκάλια και τα βάζετε όρθια σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα με χλιαρό νερό, το οποίο πρέπει να καλύπτει τα μπουκάλια μέχρι το σημείο που φτάνει η κέτσαπ. Προσέχετε να μην ακουμπούν μεταξύ τους, ώστε να μη σπάσουν, και τα σιγοβράζετε για 35 λεπτά περίπου.
  • Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε μέσα τα μπουκάλια μέχρι να κρυώσουν. Κατόπιν, τα βγάζετε από την κατσαρόλα, τα σκουπίζετε με μια πετσέτα από το νερό και βουτάτε το πώμα τους σε βουλοκέρι ή κερί, ώστε να κλείσει ερμητικά η σχισμή γύρω από το πώμα.

Μπορείτε να συντηρήσετε την κέτσαπ που φτιάξατε στο ψυγείο για 6 μήνες, ενώ μετά το άνοιγμα για 1 μήνα

Συνταγή

Υλικά

  • Κονσέρβα κονκασέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ.γ. νερό ή ελαιόλαδο (απαγορεύεται στην δίαιτα, αλλά το προτείνω για όσους χρησιμοποιούν έστω και λίγο κάπου)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2/3 φλιτζ. ζαχαρίνη
  • 1/2 φλιτζ. ξίδι
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κ.γ. αλάτι

Οδηγίες

  • Λειώνουμε τις ντομάτες στο μούλτι μέχρι να γίνουν ένας απαλός πούρες. Ζεσταίνουμε 2-3 κ.γ. νερό σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι σε μετρία φωτιά για 8 λεπτά ανακατεύοντας το.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζαχαρίνη, το ξίδι, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και σιγοβράζουμε χωρίς να σκεπάσουμε το τηγάνι περίπου 1 ώρα μέχρι να πήξει αρκετά.
  • Ανακατεύουμε συχνά όσο σιγοβράζει η κέτσαπ και ποιο συχνά προς το τέλος για να μη μας καεί. Βγάζουμε το ξύλο κανέλας και αλέθουμε την κέτσαπ σε δόσεις στο μπλέντερ μέχρι να γίνει απαλή.
  • Την αφήνουμε να σταθεί για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά τη βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη για 2 ώρες ή και 1 εβδομάδα.

Φτιάχνουμε την κέτσαπ μια εβδομάδα νωρίτερα από ότι τη χρειαζόμαστε να τη χρησιμοποιήσουμε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14757
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 28-01-2012 18:22
 
Γεια σας! 
Εμενα απο το ψησιμο το χρωμα μου βγηκε σκουρο πολυ σχεδον μπορντω Μηπως καποιος γνωριζει μυστικο που να παραμενει κοκκινο χρωμα Ετσι για λογους αισθητικης(δικης μου)
 
MAROTZANA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 26/04/11 )