Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαλόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από annakouki   
Τετάρτη, 27/04/11
Αυτή συνήθως την συνταγή την φτιάχνουμε το Πάσχα και μετά που έχουμε φρέσκο γάλα από τα πρόβατα ή τις κατσίκες.
Εσείς όμως μπορείτε να τη φτιάξετε και με το γάλα που πίνουμε.
Υλικά
  • τη δοσολογία την μετράμε ως εξής
  • 3 μέρη γάλα και 1 μέρος αλεύρι και 1 κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 μέρος ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές βούτυρο ή βιταμ
  • 1 βανίλια
  • και λίγο λάδι για το ταψί

(ότι μετρήσετε το γάλα θα μετρήσετε και τα υπόλοιπα υλικά, εσείς αν θέλετε φτιάχνετε διπλάσια ποσότητα)

Εκτέλεση
  • Φτιάχνουμε μια κρέμα με τα υλικά εκτός το λάδι.
  • Ζεσταίνουμε ένα ταψί με το λαδάκι. Αναλόγως πως θέλετε την πίτα μεγάλο για λεπτή μικρό για χονδρουλή.
  • Βάζουμε τη κρέμα μέσα και την ψήνουμε περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για να ροδοκοκκινίσει
  • Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει ε

Εμείς την τρώμε σκέτη, εσείς μπορείτε να τη φάτε και με κανέλλα, με ζάχαρη

Είναι όνειρο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 8261
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 03-05-2011 21:31
 
Είναι γαλατόπιτα αν κατάλαβα καλά. ΜΕ κανέλα και ζάχαρη θα μου αρέσει πιο πολύ. Ευχαριστούμε για τη συνταγή
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/05/11 )