Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Συκωταριά αρνίσια στο φούρνο Νο.02
Συκωταριά αρνίσια στο φούρνο Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από voula   
Σάββατο, 28/05/11
P1020165

Εξαιρετικός μεζές, χωρίς τηγάνι

Υλικά
  • 1 συκωταριά
  • Μισή φλ. Κρασί λευκό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Μισό φλ. λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη (αν έχετε φρέσκια ακόμα καλύτερα)
  • 1 κ.σ ξύσμα λεμονιού
  • 1 ½ -2  λεμόνια (το χυμό)
  • Μισό φλ. νερό
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τη συκωταριά σε κατσαρόλα και νερό τόσο όσο να την σκεπάζει. Απ΄όταν αρχίσει να βράζει το νερό αφήνουμε για 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Αφήνουμε να κρυώσει η συκωταριά και την βγάζουμε , την πλένουμε και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Την βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι.
  • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς και ανακατεύουμε, ανά διαστήματα για να μην μας καεί από πάνω. Θέλει περίπου 1 ώρα . λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο ρίχνουμε και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
p1020150_425
p1020153_425
p1020179_425

Καλή επιτυχία.

Αν βάλετε φρέσκια ρίγανη να την ζεματίσετε πριν την βάλετε να φύγει η αψάδα της (μέσα σε κατσαρολάκι με λίγο νερό να βράσει για λίγα λεπτά)

Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το φούρνο και από το πόσο μικρό είναι το ζώο

Μπορεί να γίνει και με κατσικίσια συκωταριά

Βάλτε και τα εντεράκια αν τα έχετε μέσα  ψιλοκομμένα , γίνονται πολύ νόστιμα

Το φαγητό πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του.

Πολλοί την κάνουν και το βράδυ της Ανάστασης αντί μαγειρίτσας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 41590
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 02-06-2011 14:11
 
Φαίνεται τόσο λαχταριστό που μου έρχεται να ορμήξω στην οθόνη! :upset Εγώ μια φορά που δοκίμασα να την κάνω έτσι, μου ξεράθηκε πολύ. Τα συκωτάκια γίνανε σαν πέτρες. Τα δικά σου φαίνονται τόσο ζουμερά! σλουρπ! 
Ερώτηση: Ψήνεις 1 ώρα χωρίς καθόλου νερό? Μόνο με το κρασί και ότι έχει τραβήξει από το 5λεπτό βράσιμο? 
Για ρίξε μου τα φώτα σου! 8)
 
Mary
2. 02-06-2011 20:43
 
Η συκωταριά για ‘μένα είναι ο καλύτερος μεζές του αρνιού. 
Είναι μια εναλλακτική πρόταση να μην την τρώμε όλο τηγανιτή. 
Να ‘σαι καλά Βούλα σ’ ευχαριστούμε. :p
 
tsigkos59
3. 02-06-2011 22:31
 
Μαιρούλα μου λέω και μισό φλ. νερό. Το βάζεις και αυτό με το κρασί. Φυσικά ελέγχεις και αν χρειαστεί βάζεις και λίγο ακόμα νεράκι. Εσένα γιατί σου ξεράθηκε? Την είχες βράζει λίγο πριν ή την έβαλες έτσι? Γιατί πολλοί την βάζουν κατευθείαν αλλά δεν ξέρω πως γίνεται σ΄αυτή την περίπτωση.
 
voula
4. 03-06-2011 11:23
 
Με γεια τα μάτια!!!! 8) 8) 8)  
Το νερό δεν το είδα καθόλου. Πάντως έχεις δίκιο. Τη συκωταριά την έβαλα κατευθείαν χωρίς να την βράσω. 
Θα τη δοκιμάσω έτσι και θα σε ενημερώσω!! ;)
 
Mary
5. 03-06-2011 11:32
 
Γιαμ, μου τρέχουν τα σάλια :)
 
doraki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 02/06/11 )