Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κουκιά χλωρά σκορδαλιά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Κυριακή, 01/05/11
0230_425_01
Χρειαζόμαστε :
  • Καρπούς από μεστωμένα χλωρά κουκιά.
  • σκόρδο ξερό ή χλωρό
  • ξύδι – αλάτι – λάδι
  • μαϊντανό ή άνηθο για γαρνιτούρα

Τα κουκιά είναι καλομεστωμένα όταν τα εξωτερικά φλούδια τους αρχίσουν να κιτρινίζουν και να μαυρίζουν.!!!

Εκτέλεση:
  • Ξεματίζουμε τα κουκιά με ένα μαχαίρι ή με τα δόντια μας σαν πασατέμπο.
  • Τα βράζουμε μέχρι να ψηθούν 10’-15’ αναλόγως πόσο μεστωμένα είναι, όταν τα πιέζουμε με τα δάχτυλα μας και λιώνουν, είναι ψημένα.
  • Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτό να κρυώσουν.
  • Όταν κρυώσουν εντελώς !!! τα βάζουμε σε ένα τάπερ, τα αλατίζουμε, τους βάζουμε μπόλικο ξύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο, τα ανακατεύουμε, κλείνουμε το τάπερ και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά από 2-3 ώρες τα έχει ‘’πιάσει’’ το ξύδι και το σκόρδο και είναι έτοιμα.

 Σερβίρουμε στο πιάτο όσα κουκιά θέλουμε να φάμε, τους βάζουμε λάδι, έξτρα ξύδι, και τα γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.

0231_425

Στο ψυγείο κρατάνε μέχρι και μια βδομάδα χωρίς λάδι !!!

Είναι σαλατικό εποχής και συνοδεύει όλα τα λαδερά φαγητά, τα θαλασσινά και τα όσπρια, επίσης είναι και καλός μεζές για ρακή, ούζο και τσίπουρο


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 7749
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 06-05-2011 11:42
 
ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ....!!ΤΑ ΧΛΩΡΑ...!!ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ....ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ,,,ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ!!! ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ......
 
dolly

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 23/04/13 )