Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τάρτα φρούτων Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Δευτέρα, 02/05/11
dsc00351_425

 Η συνταγη ειναι απο το βιβλιο της Ανν Γουιλλαν! Ειναι δροσιστηκότατη, δοκιμαστε την!

Υλικά:
Γλυκιά ζύμη:
  • 175 γρ αλευρι
  • 4 κροκοι αυγων
  • 90 γρ ζαχαρη
  • ½ κ. γλ. Αλατι
  • ½ κ.γλ υγρο αρωμα βανιλιας
  • 90 γρ βουτυρο
Κρέμα ζαχαροπλαστικής:
  • 375 ml γαλα
  • 1 ξυλακι βανιλιας
  • 5 κροκοι αυγων 
  • 60 γρ ζαχαρη
  • 30 γρ αλευρι 
Γλάσο μαρμελάδας
  • 175 ml  μαρμελαδα βερικοκο (εγω εβαλα φραουλας)
  • 2-3 κ. Σ. Νερο
  • Διαφορα φρουτα για διακοσμηση!
Βηματα:
Φτιαχνουμε τη ζυμη ως εξης: 
  • Πρσθετουμε στο αλευρι τους κροκους τη ζαχαρη το αρωμα βανιλιας και το αλατι.
  • Με τον πλαστη δουλευουμαι λιγο βουτυρο για να μαλακωσει λιγο και το προσθετουμε στα υπολοιπα υλικα.
  • Ανακατεβουμε ολα τα υλικα μεχρι να αναμειχτουν καλα.
  • Δουλευουμε καλα τη ζυμη μεχρι να ξεκολλαει απο την επιφανεια χωρις να σχιζεται.
  • Την αφηνουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα!
Φτιαχνουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης: 
  • Βαζουμε σε κατσαρολακι το γαλα να παρει βραση με το κομματι βανιλιας σκισμενο στα δυο.
  • Κατεβαζουμε απο την φωτια σκεπαζουμε και αφηνουμε να μεινει 10-15 λεπτα.
  • Σε ενα μπολ χτυπαμε τους κροκους τη ζαχαρη και το αλευρι ωστε να αναμειχτουν. Προσθετουμε στο μειγμα το γαλα και αφηνουμε να απορρογηθει εντελως.
  • Ακολουθως επαναφερουμε σε χαμηλη φωτια για 3-4 λεπτα χτυπωντας συνεχως μεχρι να ψηθει το αλευρι και να πηξει.
  • Αφαιρουμε το κομματι βανιλιας.
  • Αλευρωνουμε 8 μικρες φορμες για ταρτες η μια μεγαλη περιπου 26 cm. Ανοιγουμε φυλλο τη ζυμη και καλυπτουμε την βουτυρωμενη και αλευρωμενη ταρτιερα. Πανω απο τη ζυμη βαζουμε λαδοκολλα και γεμιζουμε με φασολια ξερα ή ρυζι.
  • Ψηνουμε τη ζυμη σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 για 15λεπτα και άλλα 7-10 λεπτα χωρις τη λαδοκολλα!
Φτιαχνουμε το γλασο μαρμελαδας:
  •  Βαζουμε την μαρμελαδα σε μπρικι μαζι με το νερο και το βραζουμε.
  • Οταν βρασει το περναμε απο σουρωτηρι. Το υγρο που βγαινει το κραταμε  και αλοιφουμε με αυτο την βαση της ψημενης ταρτας.
  • Ακολουθως βαζουμε την κρεμα και στολιζουμε με ό,τι φρουτα εχουμε.
  • Αλειφουμε τα φρουτα με το γλασο και βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει!
dsc00354_425 
Καλή όρεξη :) 

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 4235
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 07-05-2011 01:13
 
λαχταριστή η τάρτα σου! μπράβο! τα φρούτα σου στρωμένα άψογα
 
voula
2. 07-05-2011 08:20
 
Έργο τέχνης !!! :roll Συγχαρητήρια !!! :)
 
tsigkos59
3. 07-05-2011 10:16
 
ευχαριστώ πάρα πολύ :)
 
miaourose
4. 07-05-2011 10:26
 
Πολύ ωραία παρουσίαση!
 
Marinaki
5. 07-05-2011 18:17
 
Συγχαρητήρια υπέροχη!
 
pastaflora
6. 09-05-2011 08:35
 
Πολύ λαχταριστή η τάρτα σου και θα είναι εξαιρετικά αρωματική με τη φρέσκια βανίλια στην κρέμα ;)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/05/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός